egon Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Napisano 3 Grudzień 2006 Witam,Mam pytanie, czy ktoś kopał w okolicach Panki - Truskolasy i czy coś można tam znaleźć. Dodatkowo, czy ktoś ma jakieś bliższe informacje n.t. oporu jaki nasze wojska stawiły w tamtej okolicy. Ewentualnie do jakiej literatury można zajrzeć w tym temacie, bo informacje które udało mi się znaleźć do tej pory nie są zbyt szczegółowe.
gibki9 Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 w truskolasach jest fajna dyskoteka:)w pankach robili armataty dla powstancow,ale ogolnie to nic procz moniakow nie nakopiesz,chodzilem po tym teerenie.pzdr.
Gafi Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Ja też szperałem od Wręczycy w stronę Panek i bida .Podobno został tam rozbity oddział w 1939r , ale nic nie trafiłem .
kucek Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 Moja ciotka w Truskolasach znalazła drugiego lub trzeciego męża (już nie pamiętam), on i jego rodzina to niezłe pijaki więc może znajdziesz po nich kapsle z wódzi hyhysorry ale nie mogłem się powstrzymać ;)
drag47 Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 A gdzie konkretnie kopalście? Macie jakieś materały pisane o walkach na tym terenie? Jak by ktoś był chętny to możemy się tam wybrać. Mam troche materiałów o tej okolicy ale będe w polsce dopiero za 2-3 mesące. Mój nowy nr gg 47415pozdrawiam
gibki9 Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 czesc dragte rejony to tylko moniaki, jesli chodzi o wojenki to naprawde cienko o mokrej mozna zapomniec calkowicie.
drag47 Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 Mokra przekopana, to fakt. Ale w okolicy jest jeszcze pare miejsc gdzie można pokopać. Jak bede w Polsce to sie odezwe.Pozdrawiam
leserek Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 i tu mozna sie nadziac- niezlego moniaka wykopalem 3 lata temu w okolicach okopu za wiaduktem na miedzno. sreberko 1535, 2/3 talara saxonskiego.a poza tym zadnej luski, pare guzikowpozdro
gibki9 Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 wiesz jeden moniak na 3 lata ,troche lipa:)ja znajduje po kilka na wypad:),kolo herb np wykopano niedawno kilkanacie sztuk srebrnych talarow przy karczowaniu lasu,ogolnie wszedzie przy odrobinie szczesci mozna cos wykopac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.