Skocz do zawartości
  • 0

Kilka rzeczy do Id.

oleq

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Jeśli chodzi o rzecz z pierwszych zdięć to na pewno jest to łożysko,jeśli chodzi o zdięcie łuski" to to nie jest na pewno łuska.Nie była ona łączona na bocznej ściance.Wydaje mi się że chyba 8,9,10 zdięcie przedstawia ogniwo od taśmy większego kalibru.Nie wiem czy radziecka czy też niemiecka.Pochwa może być od niemca ale daj zdięcie drugiej strony żeby widzieć zaczep do żabki.Pozdrawiam.
Paweł
Napisano
następnym razem podpisuj je po kolei. od góry: wieniec do łożyska stożkowego, dzwonek od uprzęży końskiej albo od krowiej, jakaś blaszka z nr, ogniwo od taśmy do NS-37,cóś, pudełko na igły do strzykawki, tabliczka znamionowa od jakiejś czegoś elektrycznego (wyłącznik, zabezpieczenie), prawopodobnie tubka po kremie do golenia, pochwa od bagnetu, cóś, kran od wody ew. zawór.
Napisano
Witam ponownie.
Jak na mój gust to jest to pochwa od niemieckiego bagnetu.Jakiego jednak nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi gdyż nie wiem.Raczej jakiś paradny.
Pozdrawiam.
Paweł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie