oleq Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 Witam Uzbierało mi sie pare rzeczy których nie moge zidentyfikowac. Prosze o pomoc fachowców.Foto nr1.
oleq Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 11sta rzecz. Ile moze miec lat ten kawałęk wodociągu?
pawel_breslau Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Witam.Jeśli chodzi o rzecz z pierwszych zdięć to na pewno jest to łożysko,jeśli chodzi o zdięcie łuski" to to nie jest na pewno łuska.Nie była ona łączona na bocznej ściance.Wydaje mi się że chyba 8,9,10 zdięcie przedstawia ogniwo od taśmy większego kalibru.Nie wiem czy radziecka czy też niemiecka.Pochwa może być od niemca ale daj zdięcie drugiej strony żeby widzieć zaczep do żabki.Pozdrawiam.Paweł
oleq Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 Lepsze foto pojemnika na bagnet. Po wstepnym wyczyszczeniu
maxikasek Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 następnym razem podpisuj je po kolei. od góry: wieniec do łożyska stożkowego, dzwonek od uprzęży końskiej albo od krowiej, jakaś blaszka z nr, ogniwo od taśmy do NS-37,cóś, pudełko na igły do strzykawki, tabliczka znamionowa od jakiejś czegoś elektrycznego (wyłącznik, zabezpieczenie), prawopodobnie tubka po kremie do golenia, pochwa od bagnetu, cóś, kran od wody ew. zawór.
pawel_breslau Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Witam ponownie.Jak na mój gust to jest to pochwa od niemieckiego bagnetu.Jakiego jednak nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi gdyż nie wiem.Raczej jakiś paradny.Pozdrawiam.Paweł
Pytanie
oleq
Witam
Uzbierało mi sie pare rzeczy których nie moge zidentyfikowac. Prosze o pomoc fachowców.
Foto nr1.
37 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.