MK Napisano 27 Listopad 2006 Autor Napisano 27 Listopad 2006 Wyszło toto na carskich pozycjach, dziwne, może ktoś z Was jest w stanie jakoś to wydatować i ocenić przynależność i przeznaczenie?
MK Napisano 28 Listopad 2006 Autor Napisano 28 Listopad 2006 Właśnie że nigdy nie widziałem podobnego narzędzia, przypomina motykę, prawdopodobnie to coś cywilnego użytego do kopania okopów, ale myślałem, że może się ktoś z tym spotkał.
jaca2003 Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Cos podobnego używaliśmy w wojsku do ciosania słupów telefonicznych(np przy stawianiu słupa z podporą podporę trzeba było zaokrąglic w miejscu styku ze słupem).Ale jak to się nazywało to nie pamiętam.Jakas siekiera ciesielska czy jakoś tak?Pozdrawiam
fraktal Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 jaca2003 przypomniał mi temat dotyczący podobnego pod względem kształtu przedmiotu:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=26512#26512
Pytanie
MK
Wyszło toto na carskich pozycjach, dziwne, może ktoś z Was jest w stanie jakoś to wydatować i ocenić przynależność i przeznaczenie?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.