Skocz do zawartości

sprostowanie zachwiani ułani

Rekomendowane odpowiedzi

do wiadomości moich przedmowcow to ja ogolnie mało pijam bo nie ciagnie mnie do tego ale jak ktoś pije codzień i to nie jedno piwo a wiecej to jest to alkoholizm .Ale ci ułani wypili sobie po imprezie jak to mają w zwyczaju CO ROKU i tyle
nie chce sie wypowiadać na tematy pijanych i pijących bo to temat drażliwy .Wyjasniki sprawe i szlus po co dalej przeciągać ,zrobili zle nie dlatego że pili aleze dali sie podejść jakiejś dziennikarzynie i za to powinni odpokutowac na przyszłośc jest nauczka ? jest .pić w lesie lub w cywilki i do baru :)

Luuuuuuuuuudzie!!!!!!!!
To był Dzień Święta Narodowego!!!!! I jeśli uważacie że zrobili zle nie dlatego że pili aleze dali sie podejść jakiejś dziennikarzynie i za to powinni odpokutowac na przyszłośc" to brak słów. I co jeszcze w tym porażające to, że wypisz wymaluj" tłumaczenie i zrozumienie poszkodowanych" jest jakbym czytał znowu wątek o udziale pewnej grupy (niemeckiej) w pikniku w Dniu Dziecka.
I jak się okazuje dotyczy to obu stron. A właściwie niektórych ludzi po obu stronach. Na szczęście nie wszystkich.
I proszę nie piszcie z uporem maniaków, że to byli ułani". Piszcie, że to byli tylko ekonstruktorzy" przebierańcy" inscenizatorzy" itp. Bo co to za ułani co ubierają się w mundur od święta, chodzą do pracy, uczą sie itp. i mają wiele innych problemów (np. odpowiednie umundurowanie, wyposażenie czy zachowanie).

Nie wiem, czy zauważyliście, ale ułani mówią o grzanym piwie, a tu niektórzy już grzmią o gorzale. Nie zdziwię się, jak parę postów dalej ktoś napisze, że chłopaki mają gardła przepalone spirytusem :-)
I jeszcze jedno - może się narażę, ale stosując wasze zasady logiki: skoro to rekonstruktorzy, a nie żołnierze, to idąc dalej nie występują w mundurze, tylko w - na ten przykład - dekoracyjnym ubraniu. Bo w Polsce w mundurze to chodzi tylko Wojsko Polskie, Policja i inne służby mundurowe, a nie aktorzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie