Skocz do zawartości

Repliki Niemieckich mundurow - Lostbattalions

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem podac link tu do strony:

http://www.lostbattalions.com/german2idx.html

Ed robi niemieckie munduru od kiedy jeszcze bylem w pampersach, sa 100% autentyczne, nie ma lepszej repliki na rynku. Urzywa orginalnych maszyn z lat 40tych. Wszystkie repliki co ma to ze orginalnych zrobil.

Mundury sa drogie, ale lepszego sie nie da kupic.

Feldbluse M36 to raczej byly bardzo dobrze wykonane, tak jak M40. Jak juz weszlo M42, M43 i M44 to wtedy to juz byly gorsze jakosci.

Ja nie lubie sturm bo zle wyglada na czlowieku, za dluga jest, i za luzna w brzuchu i pasie, powinna byc bardziej dopasowana.

Sturm robi dobre Langhosen i keilhosen i bardzo dobre Mantel. Feldmutze M1934 sa ich ok ale jakos bardziej wole Feldmutze z Lostbattalions wygladaj naprawde super, udalo mi sie porownac do orginalu z kolegi kolekcji i naprawde kropka w kropke byly podobne.

Jakość rzecz ważna. Cena rzecz ważna. Kupuję się to na co kogo stać :-) Ale i tak dyskutujecie o rzeczach z półki wyższej i najwyższej. To dobrze, bo niektórzy nadal próbują przerabiać szwajcary".
P.S. A ja preferuję 1944 Militaria. Miłej dyskusji dalej :-)

Trzeba sobie stawiać poprzeczkę wysoko, ale nie zbyt wysoko.
Każdy zna własne możliwosci i powinien wiedzieć, jaką opcję jakości/ceny sobie wybrać.
Na dzień dzisiejszy, jako osoba jeszcze nie pracująca, nie mogę sobie pozwolić na szastanie kasą. Ale zbieram sukcesywnie na mundur Sturma, gdzyż ogólnie stosunek jakości do ceny jest dobry, same mundury cieszą się uznaniem w środowisku. Kiedyś, gdy już zgromadzę wszystko, co na chwilę obecna zakładam, podniosę poprzeczkę jeszcze wyżej i wtedy poważnie pomyślę nad mundurami z Lostbatalions, lub 1944militaria (ci drudzy mają wyśmienite kangurki i parki maskujące, szczególnie SS, notabene- część z nich jest podobno produkowana w... Polsce!)

Niedługo poprzeczka będzie tak wysoko, że repliki z ww. firm będą lepsze w odwzorowaniu oryginału niż oryginały z germanmilitaria, thirdreich depot i innych elitarnych butików kolekcjonerskich albo samodzielnie odnalezionych oryginaów....

Ja patrze tak, lepiej kupic odrazu super mundur a potem nie trzeba sie martwic o kupowaniu innej(muwie z doswiadczenia). Innaczej to strata pieniedzy.

A 1944militaria ma naprawde super kamo, Heer i SS. Dobry wybor, a ich SS zeltbahn to sa szok.

Z mundurami to maja super sukno, naprawde extra, ale niestety w kroju nie sa takie dobre jak Lostbattalions. No i problem ze 1944militaria jeszcze extra chca $50 USD za kurtki.

Kiedys mialem od nich kurtke ale kieszienie byly zle zrobione, i nie wygladala prawidlowo.

Haha, kiedys bylem na imprezie w Kalifornii, podjelem decyzje ze zobacze jak koledzy w ameryce robia rzeczy, przyszedl jeden mlody chlopak w orginalnej Feldbluse M 44, jego dziadka, szczeka mi spadla, mowil ze jest studentem i ze niema pieniadzy jeszcze na repliki wiec w dziadka mundurze poszedl....polewka.

Amerykanie.......

Co do powyższego postu że produkty Sturma źle leża, trzeba pamietac ze mundury nie były szyte na dana osobe, wszystko to były podstawowe wymiarówki. Jak ktos niewymiarowy to i źle leży : )

Troszke o producentach

http://www.gos.fora.pl/viewtopic.php?t=481&start=0

pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie