Skocz do zawartości

Kto na kogo kabluje w naszym światku.

Heruss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Umieszczam ten wątek w towarzyskich i hyde parku żeby nie było ale"... i cenzura nie wycinała.
Chciałbym żeby wszyscy co mają jakieś żale itd . napisali do kogo i za co i o co oskarzają kogo i co najważniejsze co rozumieją mówiąć lub piszac że ktoś na kogoś zakablował itd.
Znajdźmy definicję lub poprostu nazwijmy i określmy granicę donosicielstwa.
Dużo ludzi mówi że Wars to, Wars tamto , że ktoś ma jego pismo do konserwy (ciekawe zresztą jak je dostał hehe) itd. Osobiście mam do Warsika mały uraz (jak do każdego świerzo upieczonego prawnika) ale uważam że to co zrobił nie można nazwać kablowaniem...sorry ale jeżeli zobaczyłbym że komuś ktoś coś podp....la to albo wym wyleciał z gazrurką albo zadzwonił po psy. A sytuacja w naszym kraju z cięzkim sprzętem dla mnie nie różni się wogóle od zwykłej kradziezy. Podkreślam dla mnie.
Każdy ma prawo do innego zdania.
Wpisujcie swoje myśli i Wasż granicę donosicielstwa"
Pozdro
Heruss
www.eksploracja.eu

Wars donosi na wszystkich i wszystko.To wiemy.Ale efekty tego jakoweś są.Teraz tródniej coś po cichaczu szarpnąc.Ale czy odważą się Ci ludzie co na Warsa donoszą napisac?Ja tam o kilku takich osobach wiem ale nie wymienię bo to ani skrót myślowy ani semantyczna przenośnia....
Ciekawe ciekawe.
Pozdrawiam.
P.S.
Kol AKMS temat wcale nie kretyński.Na toważyskim znajdziesz wiele bardziej kretyńskich.A w tym mają szansę wypowiedziec się zarównopokrzywdzeni" jak i sprawcy.
Heruss gratuluję odwagi.

Dla mnie donosicielstwem jest jak ktoś perfidnie pójdzie na policję lub gdziekolwiek i sie poprostu poskarży jak smarkacz w przedszkolu... a to co obserwuję na tym forum to jest po prostu wzajemna zazdrość i zawiść. Tyle mogę powiedzieć i jak dla mnie to watek zamknięty. Gryście się dalej....
Pozdrawiam

Myślę, że cisza zaległa też z tego powodu że ten wątek może się okazać bronią obosieczną. Ja już miałem kontakt z mendą z tego forum i przkonałem się, że nie wszyscy są kolegami pasjonatami za jakich się podają. Niektórymi niestety kierują niskie pobudki...
Pozdrawiam L.

Po pierwsze
Wielu z was myli donosicielstwo (pisanie donosów) z zawiadomieniem o przestępstwie lub o prawdopodobieństwie jego popełnienia. Nie za bardzo się orientuje w Polskim prawie ale w moim zawiadomienie jest obowiązkiem obywatela wobec państwa. Donos nie podpisany raczej nie bywa rozpatrywany . Wiem że w Polsce ludzie dziwnie reagują na osoby którzy powiadamiają o łamaniu prawa ale to jest jeszcze młoda demokracja społeczeństwo trochę wykoślawione.
Po drugie.
Aleś się Heruss uczepił Pana Krzysztofa chciał po prostu wrócić do branży ale sam nie znalazł tyko postanowił kupić namiar. A że przy tym was oszwabił ( oj co ja pisze) Norma w środowisku.
Ciesz się że nie mieliście takich problemów jak ludzie ż Marynarki Wojennej na których doniósł do Urzędu Morskiego i CMM by wyrobić sobie markę .
Ale szczytem bezczelności było ich potem prosić o pomoc w wyciąganiu Hetzer-a ,odmówili dyplomatycznie.
Lepiej się tego obrońcę wraków spytaj o odkopanego Stug-a wiele lat temu i działa (takie stare)
Jak jeszcze trochę tu posiedzę to napisze scenariusz do filmu „Kopacz” brak mi tu jeszcze pościgów i strzelaniny w tle,
Pozdrawiam
Ted

heruss wbrew pozorom jak do tej pory znałem jedno profesjonalne wydobycie(a ile tam dymu było bo ten tamtemu nadepnał na odcisk a Iksiński nie chciał Igrekowskiemu przypali papierosa a rudy Jurek to na Panią powiedział GUPIA BABA itp itd)Chodzi tu o Me 109 z jez Trzebuń.Tak to była pierwsza w Polsce profesjonalna akcja gdzie po akcji każdy za drobna opłatą może to cudo zobaczyc.A ile pan Niemczycki w to kasy wpompował?Tylko On to wie ale nie płacze ze drogo.
Kolejna była z silnikiem od He można go będzie podziwiac w Gniewie.Trzecia to Stug obfotografowany i opisany oraz obrzucony błotem ze hej a nawet ze ha.Dwie ostatnie pomógł załatwic WARS i wcale sie z tym nie krył ze robi cus nie dla kasy i nie dla siebie.Więc wiadomo Kapus Komuch Marsjanin Garbaty Paralityk i jeszcze troche można by mu dodac.Bo jaki debil w tym kraju w czynie społecznym wrzuca swoja kasę grzebie sie błocie i nic za to nie chce?To raczej nie jest normalny ktoś.Tylko że TPS i Wars zrobili to w świetle reflektorów a inni by zrobili to za Ojry.
Natomiast czy ktos sie przyzna ze donosił na kogos?Wątpię.Wars tez nie napisze kto na niego kapował bo to byłby jego ostatni wpis.Wiadomo demokracja tu panuje.
Tak że pozostaje żywic nadzieję ze ktos posypie głowę popiołem i sam się ujawni bo IPN jeszcze takich nie lustruje.
Pozdrawiam

Gnandoc masz niezłe wiadomomości :), albo jesteś u góry" w służbach albo masz niezłe koligacje w naszym światku albo jedno i drugie.
Jak zwał tak zwał ale mr. christoff dla mnie osobiście to donosiciel (bo nie mówił o przestępstwie a poprostu sypał oskarżeniami udając Św. Christoff'a)Ja jako że nie jestem w tej sprawie zorientowany za bardzo nie wypowiadałem się. Ale znam osobiście osobę, która odczuła zawistne szczekanie Krzyśka. Pech chciał, że ludzie morza trzymają się razem i przez przypadek znajomy dowiedział się, kto mu zrobił pod górkę (no i przy okazji mi to opowoiedział, a drugi pech że akurat Krzyśka znam więc...). Ale spoko ja do niego mam tylko jedno o czym napisałem wyżej.
Pozdro
Heruss

Nawet Hyde Park ma swoje granice. Heruss z przebiegu całego wątku wynika że stworzyłeś go specjalnie po to i tak umiejętnie kierujesz żeby dokopać konkretnym osobom i wylać swoje żale które leżą Ci na wątrobie.

Twoje słowa:
Tak naprawdę to więcej było bluzgów niż gratulacji. Wszyscy Ci opluwacze teraz się nie wypowiadają ale insynuacje w tamtych wątkach sypały się jak z rękawa."

Czym się teraz różnisz od tych których oskarżasz? Sam opluwasz ludzi, oczekiwałeś gratulacji i chwały a tu zonk - była krytyka?

Przedstawiasz nam tu ciekawą wersję różnych wydarzeń w tym kraju i insynuacji na temat róznych ludzi. Jeżeli masz na to dowody idź do sądu, jeżeli nie masz to tylko pomówienia i opluwanie.

Wątek docelowo usunę i mam gdzieś oskarżenia o cenzurę. Idźcie się rzucasz łopatkami do innej piaskownicy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie