Skocz do zawartości

Operacja Barbarossa - 27.05.2007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
@ killer p - fotki robił nie Marian, a nasz Pionier Stege. Kontakt do niego: joker85@go2.pl

Pozdrawiam
Maciek /Hainrich/ Pionier 39"
Pioniere vor!
  • Odpowiedzi 231
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam, zgadza się - to ja w szeregach Pionier 39 atakowałem most i to ja tak niestrudzenie cykałem foty, które następnie umieszczono w galerii (obok moje zdjęcie) :) Oczywiście nie ma problemu by skorzystać ze zdjęć które porobiłem – odezwę się do Ciebie na priv

Jeśli chodzi o moją ocenę i wrażenia z imprezy to krótko i po żołniersku – było super!

Pozdrawiam,
Maciej Radański /STEGE/, GRH Pionier 39
Hurra Pionier!

Napisano
wielkie wyrazy szacunku dla kolegow z grh san!!!!! mikolaj na obczyznie (aktualnie lublin)ja chce do sanoka pozdro dla was wariaci !!! mikolaj vel sotnik ps. odezwij sie solon czasem darz grunt!!!!
Napisano
http://ww6.tvp.pl/6445,20070527503898.strona

Tu jest filmik/ relacja z TVP3 o/Rzeszów

Mirku i inni organizatorzy bardzo wielkie dzieki za tak udaną imprezę. Pogoda wspaniale az nadto dopisała, w sobote zwiedzanie pięknych fortyfifikacji twierdzy przemyśl było strzałem w srodek..:D. Dzieki wszytskim innym grupom za niesamowite 3 dni.

Maciej goral" Góralski
SGRH 3 Bastion Grolman"
Napisano
Trójmiejska Grupa Rekonstrukcji Historycznych – z tego miejsca składa gratulacje organizatorom inscenizacji za efekty całego przedsięwzięcia !. Mając na uwadze niewielką ilość osób zaangażowanych w organizacje imprezy uważamy, że sprostali zadaniu na medal ! . Można śmiało powiedzieć, że była to pierwsza Międzynarodowa Rekonstrukcja Historyczna w Polsce z udziałem takiej ilości gości z różnych Państw. Wiemy, że Oni również chwalą „jakość” przedsięwzięcia – a to jest wymowne !.

Jako zaproszona grupa – byliśmy dobrze poinformowani i informowani na bieżąco o wszystkich sprawach logistycznych. Nie było wątpliwości, zagubienia, zaskoczenia i chaosu !. Myślę, że podobne odczucie mają inne zaproszone osoby !.
Możliwość zobaczenia Przemyśla nocą z góry widokowej, wycieczka autobusami i zwiedzanie fortyfikacji a także inne okazje obcowania z przyjaciółmi z grup reko. w otoczeniu przepięknej architektury Starówki Przemyśla na zawsze w naszej pamięci pozostawi te wspomnienia – za którymi się tęskni. Sama „bitwa” była wzniosłym zwieńczeniem tych przeżyć !. To jest to zmęczenie – które ładuje energią na długie dni !.

Geografia terenu inscenizacji w sposób naturalny tworzyła wzmacniacz akustyczny – co słychać na filmikach !. Odgłos nawet najdalej położonych środków pozoracji pola walki - idealnie odtworzył autentyczną kanonadę !. Tło całej rekonstrukcji, widocznie odnoszące się do historii wyjątkowo działało to na widza. Nie jest to przestrzeń, gdzie trzeba informować „ Tu była Bitwa (...)” – wystarczy pokazać zdjęcia !. Nie krytykuje tu innych przedsięwzięć a jedynie piszę o wyjątkowości Tego miejsca !.

Dziękujemy wszystkim przyjaciołom i znajomym za wspólnie spędzony czas! . Dziękujemy Organizatorom – Mirkowi i Markowi w szczególności – za Mocną imprezę i tak wspaniałe przyjęcie !. Tośmy se powojowali :o) !.

W imieniu S TGRH
Michał Wierzbicki „Stopczyk”
Napisano
Mirku: zdjecie z pontonem wysmienite! Mysle, ze z powodzeniem moznaby je wrzucic na jakis serwis typu WW II in color" i malo ludzi zorientowaloby sie, ze to nie oryginal (moze tylko po tyle pontonu). Swietne. Te ołowiane" barwy to rezultat uzycia filtrow na aparacie czy pozniejszego retuszu w programie?

Pozdrawiam
Hainrich /GRH Pionier 39
Napisano
Tak mi się od razu zdawało, że na zdjęciu nr. 9 coś za duzo tych pontonów :D. Ta fotka pokazuje jednak, jak powinno być za rok ;).
Napisano
Mój post nie dotyczy bezpośrednio imprezy ale mam nadzieję, że nie zostanie uznany za zaśmiecanie forum.

Doszły mnie słuchy, że ktoś z organizatorów imprezy ma problemy w Urzędzie Miasta w Przemyślu (w związku z Barbarossą). Wie ktoś coś na ten temat?

Ci ludzie odwalili genialną robotę i mam nadzieję, że za rok będzie równie dobrze a nawet lepiej (co jest bardzo możliwe).
Napisano
Już wyjaśniam. Otóż Przemas, który zalatwial sprawy z ramienia UM nie zezwolił po konsultacji ze mną na kręcenie filmu z rekonstrukcji klientowi, który w sposób bardzo natarczywy i wrecz ordynarny usilował wymóc na nas zgodę na kręcenie i rozpowszechnianie tego filmu. Oczywiście w celach własnych-komercyjnych. Uważam, że zgodę taką powinni wydać wszyscy dowódcy oddzialów ( prezesi stowarzyszeń) biorących udzial w rekonstrukcji, gdyż to właśnie my jesteśmy realizatorami widowiska i istnieją przepisy prawne chroniące prawa autorskie jak też prawo do ochrny wizerunku. Nikt nie powinien bez naszej wspólnej zgody zbijać sobie kapitalu na naszej ciężkiej pracy, i poniesionych dużych wydatków na mundury, sprzęt itd.
Koleś zostal grzecznie wyproszony, ale po prostu z zawiści napisał na Przemka skargę na dwie strony. Ton skargi ma charakter ubecko - konfidencjonalny i widać, że gość posiada już wieloletnią praktykę w tej dziedzinie. Wzieliśmy już jako środowisko rekonstruktorskie Przemka pod nasze skrzydla. Sądzę, że po obejrzeniu w niedzielę naszego przedsięwzięcia nikt nie zadrze z takim potencjałem bojowym.
NIECH ŻYJE BRAĆ REKONSTRUKTORSKA!
Napisano
Mirku to jest lepsze (czemu nie wybrałeś tego?):-))) tzw du...a okejosa :-)))
http://www.przemysl24.pl/galerie/assarin/operacja-barbarossa-2007/7831
Napisano
a to???? typowe spotkanie na froncie.
http://www.przemysl24.pl/galerie/assarin/operacja-barbarossa-2007/7832
myslałem ze mam wiekszą d..ę :DDD czarne jednak wyszczupla :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie