mirek78przemysl Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2007 Będziemy używać podczas rekonstrukcji broni przystosowanej do strzelania wyłącznie amunicją hukową, którą to dostarczy nasza krajowa wypożyczalnia broni. Ta sama też koncesjonowana firma zapewni efekty pirotechniczne jako właśnie nawałę ogniową artylerii na przeciwlegly brzeg Sanu. Zrobią też delikatną zasłonę dymną przeprawy.Oczywiście z zakresu użycia w/w broni wszyscy rekonstruktorzy zostaną przeszkoleni dzień wcześniej, zostaną również zapoznani z zasadami bezpieczeństwa, udzielenia pierwszej pomocy oraz zapoznani z haslami bezpieczeństwa oraz sygnałami obowiązującymi podczas rekonstrukcji. Szkolenie odbędzie się w sobotnie popołudniu na terenie fortu XV Borek jako zwieńczenie zwiedzania Twierdzy Przemyśl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorsten Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Szkoda tylko że tak krótko będzie trwała ta inscenizacja (13.15 - 13.40). Może nie doczytałem, ale gdzie będzie wyznaczone miejsce dla widzów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 25 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Już wyjaśniam. Rekonstrukcja będzie trwala dlużej, a czas między 13.15 a 13.40 to czas wolny od ruchu pociągów na torowisku. Jest to równocześnie czas w jakim trzeba przeprowadzić tą część scenariusza, która dotyczy mostu kolejowego i torowiska. Miejsca dla widzów będą na moście drogowym jask również pod nim, oraz wzdłuż ulicy Jagiellońskiej ( wzdłuż Sanu ) do budki MZK. Oprócz tego widzowie z pewnością będą stali pod mostem kolejowym z drugiej strony, wale przeciwpowodziowym, oraz na Kamiennym Moście, z którego również widać będzie prawie całą akcję. Tło natarcia niemieckiego jak i radzieckiej obrony wolne będzie od widzów, tak że można porobić ciekawe zdjęcia i filmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorsten Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Zapowiada się ciekawie, więc pewno się wybiorę choć czeka mnie długa podróż... Zapytam jeszcze, czy miejsce inscenizacji daleko jest od dworca pkp? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 26 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Nie. Wychodząc z Dworca na ulicę Mickiewicza kierujesz się w prawo, następnie znów w prawo koło kościola reformatów i prosto ulicą Jagiellońską nad San. Jakieś 700 metrów A w jakim charakterze przyjeżdżasz, uczestnika czy widza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorsten Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Widza-fotografa, muszę tylko logistycznie jakoś to zaplanować bo bez noclegu to się chyba nie obędzie, zwłaszcza że jadę z Łodzi, no ale mam nadzieję na trochę fajnych zdjęć. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 26 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Jak będziesz potrzebował pomocy to łap mnie na telefon 509 669 953. Pomogę coś Ci znaleźć fajnego a nie drogiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorsten Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 Dzięki Mirek dobrze wiedzieć, poszperam trochę w necie może coś znajdę, a jak się nie uda to zadzwonię. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Canaris Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Z otrzymanych przeze mnie informacji, wiem że będą trzy wydzielone strefy dla dziennikarzy. Prawda to? Jeśli tak, to można wiedzieć gdzie mniej więcej będą się one znajdować?Z góry dziękuję!Do zobaczenia na Barbarossie!HorridoGohanSRH Wrzesien39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2007 No więc tak Pirwsze miejsce na Zasaniu przy klasztorze Benedyktynek niedaleko bramy glównej, skąd będzie ładny widok na całość akcji, drugie to okolica budki MZK na Starym Mieście skąd również ładny widoczek, no i rozważamy lokalizację trzeciego miejsca - albo przy filarze mostu kolejowego, niedaleko pasa pirotechnicznego, albo planty ( pozycje radzieckie)http://forum.przemysl24.pl/showthread.php?t=1979&page=3&highlight=barbarossa Tam znajdziesz mapkę pola bitwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2007 WIadomość dla uczestników. Zostaly przygotowane dwa garnizony. Niemiecki będzie mieścił się w gimnazjum przy ulicy Grunwaldzkiej na Zasaniu i dowódcą jego będzie kolega Willi z AA7, a garnizon radziecki mieścił się będzie w szkole podstawowej nr 1 przy ulicy Sienkiewicza na Starym Mieście, a dowództwo tego garnizonu pełnić będą koledzy z TGRH z Tomkiem Paprockim na czele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lang Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Witam.Mam pytanko.@mirek78przemysl:-Każda grupa będzie napewno miała osobę, które będą robiły zdjęcia. Czy jest możliwość by takie osoby znajdowały się przed publicznością.Lang AA7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 1 Maj 2007 Autor Share Napisano 1 Maj 2007 Już odpowiadam. Każdy zgłoszony wcześniej przez grupy fotoreporter dostanie swój identyfikator i będzie mógł przebywać przed publicznością. Publiczność będzie odgrodzona dwoma liniami taśmy i ci zgłoszeni fotoreporterzy z identyfikatorami będą mogli biegać właśnie po tym pasie. Okejos pisał mi, że potrzeba u was dla dwóch osob identyfikatory, ale czekam na listę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Ważna w sumie wiadomość. Myśmy w liście uwzględnili Maksimusa (Błażeja w znaczeniu) jako umundurowanego operatora, który będzie z nami w polu. Ale jedzie jeszcze jedna osoba ze mną, która będzie robić zdjęcia po cywilu. Faktycznie, ułatwienia w ruchu" wśród publiczności będą nieocenione. Jak zgłosić tę osobę do uzyskania identyfikatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 1 Maj 2007 Autor Share Napisano 1 Maj 2007 Cześć Marcinie. Najlepiej wraz z listą uczestników. Zadzwonię do Ciebie w piątek w sprawie filmu. Wyślij mi Twojego maila, ok?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 sokhach@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Canaris Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Przepraszam, że jeszcze raz zawracam gitarę, ale mam znowu parę pytań.1. Martwi mnie ta przeprawa na pontonach. Wodowstręt ;). Ile osób będzie na jednym pontonie? Co zrobimy jak nas nurt rzeki zniesie w dół? Wiem że będzie przeszkolenie, ale prosiłbym tak na wstępie uświadomić mnie że nie ma się czego bać :D2. Rozumiem że zjeżdżamy się już w piątek. Od kiedy mamy zagwarantowane zakwaterowanie itp? 3. Z tego co wyczytałem garnizon niemiecki i radziecki będą od siebie oddalone... i to o rzekę i kawał drogi :D. Mam jednak nadzieję że kontakt z kolegami z drugiej strony" będzie swobodny w celu integracji przedbitewnej ;) oraz np w tym celu by dopracować powiedzmy walkę wręcz?Póki co to chyba wszystko.Horrido!GohanSRH Wrzesień 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 . Martwi mnie ta przeprawa na pontonach. Wodowstręt ;). Ile osób będzie na jednym pontonie? Co zrobimy jak nas nurt rzeki zniesie w dół? Wiem że będzie przeszkolenie, ale prosiłbym tak na wstępie uświadomić mnie że nie ma się czego bać :D"Wylądujesz w Gdańsku i się poopalasz, ot co ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Karolu, rzucę się do wody i Cię uratuję ;) Może nie bedzie zgodnie ze scenariuszem, ale bardzo romantycznie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Canaris Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 :*No zdecydowanie romantyczne.A potem wyniesiesz mnie z wody na ramionach?Pamiętaj tylko że cały górski sprzęt będę miał na sobie, ociekający wodą a jeden but waży 1,5 kg :D. No ale co to dla Ciebie :D:D:DHorrido!Gohan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 7 Maj 2007 Autor Share Napisano 7 Maj 2007 Cieszę się, że humorek dopisuje. No więc tak. Oczywiście przeprawa zabezpieczana bedzie przez łódz motorową Straży Pożarnej i ratowników. San w tym miejscu nie jest głęboki szczególnie pod koniec maja. Jedynie pod kolejówką jest ciut niebezpiecznie, ale nie obawiaj się, płyniecie i tak w srodku ugrupowania. Co do garnizonów, to będzie obowiązywała dyscyplina garnizonowa, ale co do spotkań grup, to będą ku temu okazje. Każdy uczestnik otrzyma identyfikator, który będzeie swoistym DO i bez niego nikt na teren garnizonu się nie dostanie. Każdy chyba wie o co chodzi. Harmonogram zajęć będzie tak skonstruowany, aby był czas na zwiedzanie, ćwiczenie oraz odpoczynek. Przyjazd i zakwaterowanie we właściwych garnizonach od godziny 15.00 25.05.07 do godziny 12.00 26.05.07. Przy czym prosiłbym o przyjazd dowódców grup do godzin wieczornych 25.05.07. Potrzebna nam będzie wieczorna odprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorsten Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 mirek78przemysl - mam pytanie do Ciebie i w związku z tym zerknij do swojej poczty ok?pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Mam ważne pytanie. Jak organizatorzy przewidują przestrzeganie właściwego dla tej rekonstrukcji umundurowania i wyposażenia? Czy to ma być rekonstrukcja czy inscenizacja lub zabawa? Bo znowu będziemy mieli potem na forum polemikę jak w wątku nt Sanoku. Chyba lepiej wcześniej ustrzec się błędów niż potem udawać, że wszystko było OK lub kajać się, że organizator poprawi się w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Z tego co słyszałem ma to być porządna impreza i chyba będzie dyscyplina mundurowa, także chyba nikt do rekonstrukcyjnych dziwadeł nie trafi :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
12286 Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 mam pytanie do organizatorowczy posiadacz dlugich wlosow moze brac udzial w rekonstrukcji w momencie gdy ukryje " odpowiedznio wlosy pod helmem i nie bedzie go sciagal ani przed ani po rekonstrukcji ?? dodam ze z poza helmu nie beda wystawac ani kosmyki ani nic co sluzylo bedzie do ukrycia wlosow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.