ubenfurer Napisano 20 Listopad 2006 Autor Napisano 20 Listopad 2006 Witam.Panowie , jak w temacie .Jakie są wasze opinie na temat WHITES`a XLT.Jak się sprawdza w terenie??Czy jako użytkownicy jesteście zadowoleni??Czy warto zainwestować ??Dzięki pozdrawiam
luger Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 Sporo już było o XLT.Nie posiadam go ale kolega z którym spaceruję ma i muszę powiedzieć, że na drobnicy to prawdziwy kombajn. Kiedy patrzę jak ciągnie guziki i monety jestem pod wrażeniem. I nie marnuje czasu na fałszywe wskazania skorodowanej stali jako koloru.Pozdrawiam L.
ubenfurer Napisano 20 Listopad 2006 Autor Napisano 20 Listopad 2006 dzięki , to już dużo powiedziane ;)
Martin Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 Aż dziwne , że jeszcze VanWorden nic nie napisał :)Cokolwiek powie , najpierw poznaj moje zdanie : XLT - , Luger , powiedział prawdę , to prawdziwy kombajn ale pod jednym warunkiem , jeżeli bedziesz umiał go obsługiwać :)Jeżeli masz duże doświadczenie z wykrywkami , masz dużo czasu :), jesteś echniczny" i nie przeraża Cię mnogość ustawień i możliwość pełnej kontroli nad możliwościami wykrywacza , to z czystym sumieniem polecam. Jeżeli nie spełniasz powyższych warunków , to... ;)pzdr.
VanWorden Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 Witam!Martin - ja nie mogę być w kilku miejscach na raz i nie śpię przy kompie:))Zgadzam się z tym co powiedziałeś - W XLT trzeba włożyć trochę pracy żeby go poznać, ale jeśli się to zrobi to odpłaci nam z nawiązką. Ubenfurer: Mam nadzieję, że nie jest to traktowane jako reklama, bo po prostu jest tam tyle rzeczy, że nie sposób byłoby to tu streścić ale wejdź na http://www.xlt.fora.pl , pogadaj z użytkownikami, zobacz co wyciągają tym sprzętem (od militarki po drobny kolorek), a co najważniejsze, znajdziesz tam porównania z innym wykrywaczami. W razie jakichkolwiek pytań, wal śmiało;) Jest w sieci mnóstwo osób chętnych do pomocy w opanowaniu potencjału tej maszyny.. PozdrawiamVW
ubenfurer Napisano 21 Listopad 2006 Autor Napisano 21 Listopad 2006 Ładne wypowiedzi koledzy dot. kombajna , sądzę że już podjąłem decyzję, ciekawy link VanWorden ;) skorzystamy , skorzystamy , pewnie już na wiosnę dołączę do XLT-ców ;)Czas zawsze się znajdzie na sprawdzenie wszystkich ustawień ,dla chcącego nic trudnego", jak sobie nie dam rady to liczę na waszą pomoc , mam nadzieje że będzie zaakceptowana a nie odrzucona ;) . Pozdrawiam uben
VanWorden Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 Żelazna zasada, która tyczy się wszystkiego - akceptować najpierw, odrzucać później;)PozdrawiamVW
sanczoto Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Jest ok, czuły, ale często z niewiadomych przyczyn ''wzbudza się '' i zaczyna szaleć na polu, a nie mam wcale podkręconych parametrów... Mówie o nowym XLT E series - spraw zagadkowa...
boratini Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 W niekrórych warunkach nie nadaje się do użytku, praca w pobliżu lini wysokiego napiecia jest praktycznie nie możliwa co się tyczy wszystkich White's-ów,wariuje, jest to sprzęt dobry na drobnice gorzej radzi sobie z militarką, warto również przed kupnem XLT prześledzić jakie są z tymi wykrywaczami inne probmemy (na forum XLT). Nie da się wykożystać maksymalnych ustawień tego wykrywacza gdyż nadzwyczjnie nie da się na nich pracować, a tak naprawdę dojeście do półmetka niektórych nastaw związanych z poprawieniem osiągów tego sprzętu graniczy z cudem, mam już ten sprzęt drugi rok i troche żałuje że go kupiłem na pewno nie jest wart swojej ceny, jest dużo innych wykrywaczy o zblizonych osiagach i niższej cenie, rozczarowałem się bo wiele opini które przeczytałem o tym sprzęcie okazały sie nie prawdą, były to poprostu opinie dystrybutorów tego sprzętu.
VanWorden Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Witam!boratini - z całym szacunkiem, ale to co piszesz świadczy tylko o Twojej nieumiejętności obsługiwania tego sprzętu.. To rzeczywiście nie najprostszy sprzęt w obsłudze, ale z całą pewnością jeden z najlepszych jakie kiedykolwiek zostały wyprodukowane. XLT nie nadaje sie na militarkę? To kompletna bzdura, co potwierdzi mnóstwo zadowolonych poszukiwaczy militarki. Nad ustawieniami trzeba pracować, ale po osiągnieciu doświadczenia, mało który wykrywacz może się równać z XLT. Zapraszam na priva na forum XLT i pokażę Ci posty, gdzie krok po kroku opanujesz swój sprzęt do perfekcji:) PozdrawiamVW
ubenfurer Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Napisano 12 Grudzień 2006 Słuchajcie , a co powiecie na temat WHITES MXT??Czym się różni od XLT - wady, zalety itp.Nie wiem czy podołam cenie XLT ale się postaram.Czekam na wasze opinie dot. tych dwóch maszynek - POZDRAWIAM
VanWorden Napisano 12 Grudzień 2006 Napisano 12 Grudzień 2006 Witam!MXT jest świetnym wykrywaczem dla tych, którzy nie chcą za dużo programować" tylko szukać:)) Zaprojektowany głównie do poszukiwań samorodków złota, odznacza się wyższą częstotliwością pracy, co sprawia, że w terenie jest dość hałasliwy. To jednak kawał dobrego sprzętu i warto przyjrzeć mu się uważniej. Więcej info jest też w linku powyżej.PozdrawiamVW
Soul_Storm Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Moim zdaniem to jeden z lepszych wykrywaczy na drobnice i kolorek ale niestety do latwych nie należy.Ale jak sie go opanuje to jak mówi koleś to istny odkurzacz.Można z dobrym powodzeniem szukać militarii ale to nie dla początkującego [ mowa o pobojowiskach czyli teren zaśmiecony ] lata sie tak jak z podrasowanym PI bez dyskryminacji . Ale jak go poznasz i pokochasz to już cie nie zawiedzie .
ubenfurer Napisano 14 Grudzień 2006 Autor Napisano 14 Grudzień 2006 Do początkujących niestety nie należe :), mam HS3 i używałem go przez 3 lata i również monetki trafiałem - ok. kilkaset jest i to nie byle jakie :) Czyli sprzęt ustawiałem możliwie optymalnie , nawet całkiem w ładnym stanie boratynki wyciągałem ale nad gwoździami trzeba było się schylać co krok :( i to było zniechęcające.Chcę zakupić mowy sprzęt bardziej można powiedzieć uniwersalny czyli militarka i różnej wielkości kolorki począwszy od biżuterii ,monetek do większych kolorków jak np.klamry ,sztućce itd. Nie interesują mnie samorodki złota bo raczej to rzadkość na naszym terenie.Czyli zapewne dobry jak dla mnie by był XLT .Zgadzacie się z moją opinią??Czekam na wasze wypowiedzi Pozdrawiamuben
huk 100 Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 uben nie myśl sobie że nowy czy lepszy znaczy więcej fantów -pozdro
ubenfurer Napisano 14 Grudzień 2006 Autor Napisano 14 Grudzień 2006 ale wiem napewno że więcej kolorków :)
kuba321 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Chodzę z XLT od niedawna, musze stwierdzić, że początki były ciężkie. Jeśli ktoś nie miał nigdy wykrywacza w ręku, niech nie zaczyna od XLT ( to nie dotyczy zapewne Ciebie ubenfurer ). W ten sprzęt trzeba się wsłuchać. Teraz traktuję XLT jako dodatkowy zmysł. KOMBAJN to prawdziwe i celne określenie - Kombajn na kolorki. Ja wyciągam wszystko. Wykrywacz bardzo precyzyjny, ale trzeba go wyczuć. Ostatnio chodziłem w śmietniku" i piszczał jak opętany, przerywał, ale jak był solidny kolorek, to daje się to wyczuć i najważniejsze zobaczyć. Wykrywka na pewno nie dla laika. Jeśli poświęcisz mu troche uwagi - ten wykrywacz to odwzajemni. Dla mnie REWELACJA, chociaż tak jak pisałem początki były trudne - teraz oko za oko - ząb za ząb - za cięzkie chwile wspaniałe fanty z odchłani minionych epok. Pozdrawiam....CirrucCX
ubenfurer Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Napisano 18 Grudzień 2006 Dziękuję wam koledzy za szczere wypowiedzi , już twardo znam swoje zdanie i postawiłem na XLT.Pewnie od marca już dołączę do was XLT-ów ;)pozdrawiam uben
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.