simon07 Napisano 20 Listopad 2006 Autor Napisano 20 Listopad 2006 Czy znalazł ktoś podobne? Nie spotkałem nigdzie wcześniej takiego wzoru. Pytam, bo nie mam sygnatury producenta. Zatarta. Made in St. Petersburg.Znalezione z odznaką XXV-lecia Suwalskiej Straży Ogniowej.
simon07 Napisano 20 Listopad 2006 Autor Napisano 20 Listopad 2006 Czy mogą to być guziory z galowego munduru czy coś podobnego ?
simon07 Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 Jest dobrze - znalazłem trzeci guzik identyczny jak tamte - na szczęście tu ucho zagięte jest w drugą stronę - widać sygnaturę producenta.Czy znacie ten zakład, rzemieślnika?Czy macie może jakieś namiary na rosyjskie strony z guzikami?Spotkałem się z opinią, że mogą to być lokalne, augustowskiej - suwalskiej guberni guziki do munduru galowego - czy to możliwe?Za wszelkie info będę wdzięczny.Na Suwalszczyźnie trafionych zostało takich guzików tylko 3 sztuki. Pozdrawiam.
simon07 Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 Tu moje gdybanie....Jakbym nie pisał cyrylicą - google nie znajduje...
Kiler Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Jest to rosyjski producent Bracia Wunder z Sankt Peterspurga.
nosek71 Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 stronka rosyjska z guzikami:http://www.pugoviza.ru/files/class_butt_cat.shtml?d=1&n=fire&fn=fire
ded Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 http://www.pugoviza.ru/files/plant_butt_cat.shtml?d=1&n=Братья%20Вундер&fn=vundif it's not difficulty for youplease send to admin#pugoviza.ru images of buttons for site.
krzysiek1976 Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 Wiatam!!!Znalazłem, kiedyś podobny guzik.Pisało tam też, St. Petersburg, był carski orzeł, oraz napis po Buch(dosłownie) oraz po rosyjsku. Z tego co kiedyś szperałem na jego temat w internecie, pamiętam, że produkowany był ok. 1905 r., przez firmę braci BUCH z St. Petersburga.Piszę to tak dla uzupełnienia, bo moi poprzednicy podali linki do profesjonalnych stron.Narka
simon07 Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 DAD - i'll send you tomorrow. Greetz.
simon07 Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Napisano 28 Grudzień 2006 Ded - I can't send it... Give me some other mail.Write me : redakcja ( at ) dawna-suwalszczyzna.com.pl "
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.