Skocz do zawartości

T-34 na poligonie w Rembertowie (wiadomo o który chodzi)

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
ok foty wreszcie zeskanowane i wwalone na serwer (zapakowane winrarem) kliknij link i zassiesz 9 fotek jakie posiadam...

zrobione przed wakacjami 2005r (jak ten czas leci) ale postaram sie zdobyc informacje jak teraz prezntuja sie wraki...

ponoc gdzies tam stoi jeszcze jedna sztuka prawdopodobnie Suki ( z opisu wynika tu cytat: ze ma kopułe co sie nie kreci")

www.lojeezus.phase.pl/tanki.rar

a moze by spróbowac uratowac to co zostało ? napewno kazdy z was chciałby w ogrodzie miec nawet takie resztki czołgu... tak niby to tylko T34
ale za 10 lat aż T34...

znajomy kiedys opowiadał jak był w wojsku (pancerniak) to po poligonach pełno wraków stało: ruskich, niemieckich i cholera wie jakich...

• 2 weeks later...
człek który udostępnił mi to zdjęcie (zdjęcie zdjęcia cyfrówką) twierdził że to poligon w Żaganiu w połowie lat 50-tych.
zdjęcie któremu pstryknąłem fotkę wyglądało na oryginalne, ale może i ja się mylę. sprzedać nie chciał twierdził że pamiątka.

AAAA!!! Już wiem gdzie te tanki stoją.A może co zostało z nich.Kolega który zna sprawę mówił dziś,że mało co z nich zostało.Używane były jak to na poligonie bywa...
A cięcie ich przez zwykłych złomiarzy jest trochę podobno nie możliwe.Blisko wojsko i ciężko by było cokolwiek wywieżć.Podobno robią to sami wojskowi...
Ale to tylko spekulacje.

Witam

Czolgi (2 szt T34) stały kolo ruin budynkow na placu cwiczen na wysokosci stacji kolejowej Wola Grzybowska (na polnocny zachod od niej, (byly to puste skorupy, bez silnikow i innych mechanizmow)

Zlomiarze wycieli fragmenty pancerzy , szczegolnie tam gdzie jest on cienszy (burty przedzialu silnikowego, tyl itd) Ale przy lufie to juz im nie szlo, a i z przodu tez nie bardzo. Oczywiscie szkoda i tego co bylo. Byl tam rowniez transporter opancerzony (na moje oko dawny amerykanski halftrack) ale po nim nie ma juz sladu

Dziwi mnie, ze dzieje sie to prawie pod okiem wojska, tym bardziej, ze nasypem, ktory idzie w to miejsce od jednostki chodzila kiedys warta. Ale .....

Pozdrawiam milosnikow poligonu rembertowskiego :)))
Yama

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie