jotes Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 Nie wiem gdzie dokładnie znajduje się ten obiekt, ale domyślam się, że przewidziano dla niego funkcję punktu widokowego na Bałtyk i Zalew Szczeciński? Cóż, nie da się ukryć, że amatorów widoków jest więcej niż pasjonatów fortyfikacji. Zwłaszcza, że w tym przypadku chodzi głównie o wycieczki emerytów zza Odry...Pzdr,jotes
Gość Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 ...a może zaproponować leśnikom przerobienie obiektu na latarnie morską - mogłaby ona oświecać umysły notabli w zielonych gajerkach. Nie każdy musi być fanem fortyfikacji ale prawie każdy grubas" na stanowisku jest zapatrzony w siebie i wie lepiej , nigdy nie konsultując swoich decyzji a już nie do pomyślenia było by zapytać znawców tematu o ich opinie.Pogański kraj pogańskie obyczaje...A swoją drogą ciekaw jestem kto personalnie się pod tym aktem fuurczym" podpisał? o roliczeniu kogokolwiek nie ma nawet co marzyć-pewnie sami wkrótce przespacerujemy się na nową wieżę widokową-pytanie ile będą z nas ciągnąć (jak każdy beton takia wieża to kura znosząca złote jajka).Ja jednak wolałem wspinaczki by popatrzeć z wysoka niż komfortowe schody które zobaczymy.Wszystko powoli się kończy, odchodzi dzikie życie, już nie ma dzikich plaż na których...
Forteca Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 Krótko - to jest chore... zarówno koncepcja jak i wykonanie... Przecież mogli postawic tę konstrukję tuż obok - ale po co...Polska - śmietniskiem europejskiej fortyfikacji
Gość Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 Ostrzy sa panowie zieloni" i niegrzeczni. Ja bym jednak też zadziałał złośliwie i zapytał czy pozwolenie na budowę jest? Formalności dopełnione? swoją drogą ktoś musiał zezwolić na te ambitne dzieło
Gość Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 ...KRUK KRUKOWI OKA NIE WYKOLE-Panie Hrabio lub też Ręka Rękę myje...Pozdrawiam Latarnik
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.