Monsun Napisano 14 Listopad 2006 Autor Napisano 14 Listopad 2006 Witam, ponieważ temat o wykopkach z okolic Stalingradu spotkał się z dużym zainteresowaniem, postanowiłem poszperać po niemieckich stronach i ... sami zobaczcie jakie rzeczy im wychodzą :)http://www.ioh.pl/forum/viewtopic.php?t=5080Pozdrawiam Monsun
Podziemny_Kosmos Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Mniej więcej w połowie stronki jest odznaka z pikującym orłem.Czy to jakaś specjalna odznaka dla załóg bombowców nurkujących ?
Jadzia Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Monsun zlituj się!!!Za oknem zimno, kupa nauki, wykrywacz uszkodzony, brak czasu na kopanie a tu takie fotki - toż to zawału można dostać!Mam pytanie: jak to jest z kopaniem u naszych zachodnich sąsiadów? Chodzi mi o obowiązujące tam prawo.pozdrawiamJadzia
Monsun Napisano 14 Listopad 2006 Autor Napisano 14 Listopad 2006 Witam,co do tej odznaki, to dostawali ją spadochroniarze niemieccy. Natomiast co do obowiązującego prawa w Niemczech, to jest ono prawie dokładnie takie samo jak i u nas. Najlepsze pod tym względem jest prawo brytyjskie.Monsun zlituj się!!!Za oknem zimno, kupa nauki, wykrywacz uszkodzony, brak czasu na kopanie a tu takie fotki - toż to zawału można dostać!" ..hehehee w kolejnych dniach powstawaim kolejne, tylko nie wiem dokładnie kiedy, ponieważ zawsze brakuje mi czasu, ale będą jeszcze lepsze, gwarantuję.PozdrawiamMonsun
dect Napisano 15 Listopad 2006 Napisano 15 Listopad 2006 @ Jadzia Zalezy od landu - bo to one reguluja prawo dotyczace poszukiwan u siebie. W niektorych jest calkowity zakaz poszukiwan, w innych zabrania sie wykopywania broni i amunicji, a w jeszcze innych potrzebujesz landowej zgody. Najlepiej kopac na prywatnych terenach, OCZYWISCIE po uprzednim dogadaniu sie z wlascicielem - inaczej czekaja cie spore klopoty (zestaw: nahajka wlasciciela terenu po plecach + Polizei)
kapral82 Napisano 15 Listopad 2006 Napisano 15 Listopad 2006 Panowie!!!Aż dech mi zaparło.Widze że klamerki to unich wychodzą jak grzyby po deszczu.Zwłaszcza te luftwaffw.Normalnie CUDENKA!!!!!
BartekSS Napisano 15 Listopad 2006 Napisano 15 Listopad 2006 Fanty nie powiem - niczego sobie. Ale gdzie są hełmy, puszki po maskach, saperki, bagnety, łuski, manierki, menażki?? Czyżby głody rusek zabierał wszystko w drodze na Berlin?? Coś mi tu zalatuje trupami, wszędzie tylko klamerki, guziki, nieśmiertelniki i odznaki, a może ktoś jednak znalazł fajną miejscówkę po byłym obozie, ot takie moje rozmyślania...
krzycho Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 nie. Monsun wybrał fotki dobrych trafien a przynajmniej moim zdaniem saperka do nich nie nalezy:)
Monsun Napisano 18 Listopad 2006 Autor Napisano 18 Listopad 2006 Witam,otóż to Krzycho! Nie wstawiałem fotek jakis pordzewiałych szajsów, bo te widujemy na co dzień na wszystkich forach.PozdrawiamMonsun
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.