Skocz do zawartości
  • 0

co to za DKW ?

tytus 75

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
rok temu założyłem ten wątek,wiem że nie wypada się chwalic ale trudno.Piotr DYKTA dzięki za pomoc na początku.
tak moja dykta wygląda w chwili obecnej
Napisano
Nie ma sprawy. W razie czego służę pomocą.
Części niestety nie mam. Sam składam SB200, tyle że w wersji z elektrycznym rozrusznikiem i po prostu parę części widocznych u Ciebie spowodowało szybsze bicie mojego serca. Generalnie masz kilka rzeczy w komplecie, czyli nic nie zginęło, a u mnie brakuje paru pierdół (np. masz tylne koło w komplecie z ośką i tuleją dystansową).
Jeżeli będziesz robił ten motocykl, to od razu zainteresuj się wymianą przedniego zawieszenia na oryginalne od SB. Nie powinieneś mieć z tym problemu.
Jak otrzymasz zbiornik i silnik, to podrzuć fotki.

Pozdr.
Piotrek
Napisano
Jest to DKW NZ 250, przednia lampa wraz z uchwytami jest nie od tego motocykla, również siedzenie pasażera .Oryginalne powinno być na sprężynie wleczonej(jest pod siedzeniam i działa na rozciąganie).
Napisano
Sprostowanie mojego pierwszego postu w tym temacie. Tylni błotnik jest od SB, dopiero teraz zauważyłem zawias.

Tytus 75 będziesz to składał?

Pozdr.
Piotrek
Napisano
mam w piwnicy NZ 350, miały identyczne ramy z nz 250. moim zdaniem to nie jest rama od nz 250 z uwagi na to że w tej na przedstawionym zdjęciu silnik pełni rolę nośną, a w NZ 250/350 są ramy zamknięte.
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie