1.Łuska ta jest bardzo podobna do mosina,ale to nie jest chyba to, bo mam od mośka i porównywałem i różnią się.Znalazłem ich 13 na wzgórzu.Wszystkie miały ten sam kształt ale miały zupełnie inne denko i bicia na nim.Nie mam zdjecia ale sprubuje je opisać:
1 versja: Dł-5cm Szer-1,5cm kaliber-8cm(niedokładne) Bicia: na dziewiątej: 2 na trzeciej: 34 na szóstej: R na dwunastej: TH Mosiądz
a teraz 2 versja tej samej łuski: Bicia: na dziewiątej: 35 na trzeciej: I na szóstej: M w kóleczku na dwunastej: lew??,gryf?? Mosiądz Wszystko jest przedzielone 4-rema kreskami.
I jeszcze jedna łuska do indentyfikacji, chyba od rakietnicy:
Dł-9,8 cm Szer-2,5cm Kaliber-(łuska się troche zgniotła ale to chyba 20mm) Bicia: na szóstej: 44 na dwunastej: (chyba) 514 Mosiądz
Pytanie
Domino(*)
Proszę o identyfikacje łusek:
1.Łuska ta jest bardzo podobna do mosina,ale to nie jest chyba to, bo mam od mośka i porównywałem i różnią się.Znalazłem ich 13 na wzgórzu.Wszystkie miały ten sam kształt ale miały zupełnie inne denko i bicia na nim.Nie mam zdjecia ale sprubuje je opisać:
1 versja:
Dł-5cm
Szer-1,5cm
kaliber-8cm(niedokładne)
Bicia:
na dziewiątej: 2
na trzeciej: 34
na szóstej: R
na dwunastej: TH
Mosiądz
a teraz 2 versja tej samej łuski:
Bicia:
na dziewiątej: 35
na trzeciej: I
na szóstej: M w kóleczku
na dwunastej: lew??,gryf??
Mosiądz
Wszystko jest przedzielone 4-rema kreskami.
I jeszcze jedna łuska do indentyfikacji, chyba od rakietnicy:
Dł-9,8 cm
Szer-2,5cm
Kaliber-(łuska się troche zgniotła ale to chyba 20mm)
Bicia:
na szóstej: 44
na dwunastej: (chyba) 514
Mosiądz
Pzdr
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.