ZOCIK Napisano 4 Październik 2003 Autor Napisano 4 Październik 2003 Witajcie!!byłem na grzybach (duże słowo - znalazłem raptem 7 okazów) ale natrafiłe w lesie na częściowo splądrowany cmentarz. Co w takiej sytuacji robić - cmentarz wydaje się poniemiecki???pozdrZocik
bartekl23 Napisano 4 Październik 2003 Napisano 4 Październik 2003 Też taki znalazłem w centrum lasu. Leżeli tam niemcy. Niektórzy umarli (zginęli?) w 1918 i po wojnie. Dam zdjęcia jutro
Gość Napisano 5 Październik 2003 Napisano 5 Październik 2003 hmmmm..trudna sprawa...jest ich nie mało ..a tu przykład co można zrobić, jeżeli zachowały się jakieś nagrobki itd. http://www.tnke.org/prod04.htm
Grzesio Napisano 5 Październik 2003 Napisano 5 Październik 2003 Jeśli to niemiecki cmentarz wojenny, to leży on w zakresie zainteresowania Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge, www.volksbund.de/homepage.htm , info@volksbund.de jako że zajmują się opieką nad takimi miejscami. Proponowałbym na początek pchnąć im maila.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.