Skocz do zawartości

Czołg spod autostrady

don66

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Podczas budowy autostrady do lotniska w Pyrzowicach odkryto zatopiony w torfowisku czołg lub pojazd pancerny.
Odkrycie miało miejsce w zeszłym miesiącu.
Na ten temat nie ukazała się żadna wzmianka w prasie.
Wiadomość dostałem od rodziny tam mieszkającej. Niestety nie potrafili mi powiedzieć nic bliższego na temat typu znalezionego pojazdu.
Określili za to, w którym miejscu to nastapiło.
Nie wiem na razie na jakim etapie są prace wydobywcze, wiadomo tylko, że poprzedni właściciel pola (obecnie wykupione przez spółkę budującą drogę)chciał przejąć znalezisko, ale mu sie nie udało.
Jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie to wybiorę się tam z aparatem w najbliższy wekend.
Napisano
No nareszcie coś ciekawego dzieje się w mojej okolicy!!Jeżeli będzie wiadomo coś więcej to proszę o info dotyczące ewentualnej daty wydobycia i typu pojazdu a nuż trafi się jakaś perełeczka.Swoją drogą ciekawe kto położy na tym sprzęcie swoje łapy :/
Napisano
łapy łapki, położy na tym huta, chyba że właścicielowi spólki która buduje autostrade, się spodoba :) Pierwsza jazda próbna, będzie po nowej autostradzie, ciekawe czy asfalt wytrzyma:):)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie