SMYQ Napisano 3 Listopad 2006 Autor Share Napisano 3 Listopad 2006 Jak w temacie piszcie co znalezliscie przypadkiem.Wcale nie szukając:).Mile widziane fotki i opisy sytuacji.Z góry dziekuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Przypadkiem znalazłem ten wątek (...) żart Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 A tak serio obok kluczy od tych najmniejszych do francuza, łańcuchy, nożyki grzybiarzy, flaszkę wódki ale nie miałem odwagi spróbować itp. itd.A i przedmiot przestępstwa - kasetkę do pieniędzy rozłupaną łomem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Dwie damskie torebki z dokumentami, kluczami, okularami, parasolkami itp. Wytrzepane leżały w okopie. Zawiozłem na najbliższy komisariat. Trafiły do właścicielek. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 W czasie poprzednich wakacji dorabiając sobie przy rozładunku mebli zauważyłem, że przy sąsiedniej posesji koło kubła na śmieci leży duża ciężka waga. Żeby nie wpadła w rękę tamtejszych „ekologów” to ją zabrałem. Waga przeznaczona jest do ważenia towarów jak i ciała ludzkiego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Waga z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 I jeszcze jedno z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMYQ Napisano 3 Listopad 2006 Autor Share Napisano 3 Listopad 2006 Wow niezły fancik gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Fajniutkie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pig123 Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 Zazwyczaj nie chodze bez wykrywacza i nic poza pociskami nie znajduje wieszchem" ,ale raz znalazłem (poprzez wykrywacz) pod Kołobrzegiem w okopie na głebokości około 1 metra...Sztabę ołowiu o wadze 38 kg niby nic ale do Pudziana mi daleko a do samochodu miałem ponad 2 kilometry.Dziwne to znalezisko a czy śmieszne to nie wiem ja sie ubawiłem jak niewiem tachajac to :)PozdrawiamPig123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 A ja dziś to trafiłem przypadkowo:))Wehrmacht 1944Post został zmieniony ostatnio przez moderatora KudłatyHD 16:09 04-11-2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislaw1 Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 Witam. Przypadkiem znalazlem 4,5 kg. bursztynu :D Zlapalem to na kapsel od Polmosa ktory lezal pod sciolka a torba ze zlotem baltyku" byla troche glebiej.Pozdrawiam T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puzel Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 Też znalazłem bursztyn ale troche mniejszy (nawet nie mam wykrywacza :D:D:D:D). Przekopuje wczoraj teren na działce budowlanej (15km od linni brzegowej) i nagle... wykopalem kamien który byl koloru bursztynowego. Przeplukalem wodą i okazało się że bursztyn. Bylem w galerii bursztynowej, waży 180g, i wycenili go na 300zł. Ale ja go zachowam dla siebie (tylko oszlifowanie ok. 100zł) SENTYMENT :Dpozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbaty Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 To wszystko nic , kiedys na strychu u tescia znalazlem kartonowa beczke , a w niej prawie 36kg budyniu waniliowego z 1936r,wyprodukowanego w Marienburg (Malbork). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 Ta beczka w oryginale mieściła 100 kg, tylko że od 1936 trochę już zjedli :) Zostało na kolejnych 30 lat. Brawo Garbaty! Uśmiałem się po pachy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek1973 Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 A ja na klatce schodowej wedrujac na dól z 5 pietra znalazlem chelmik polskl z 1939 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 sasiad sie przeprowadzal i chcial wyrzucic stary skurzany pasek o byl juz stary",i tak dostalem super artefakta, brazowy skurzany pasek ze sygnutarami RZM ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Budyń rewelacje :) Ja trafiłem przy odnawianiu mieszkania znajomego coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 I jeszcze taka książka. 1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter_k Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Kiedyś w antykwariacie trafiłem na 2 dokumenty członka mojej rodziny :d Ksiażeczka pracy oraz książeczka wojskowa z 1WŚ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter_k Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 książeczka wojskowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.