Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka I WŚ?

mahon

Pytanie

Napisano

Witam, czy ktoś może dysponuje wiedzą na temat odznaki na zdjęciu? Prawdopodobnie chodzi o pamiątkową odznakę weterana. Niestety w internecie nie mogę nic znaleźć albo tylko po niemiecku, data do niczego mi nie pasuje, Google upiera się na KRAKAU a nie KROKAU, które jest jakąś mieściną w Niemczech, w związku z tym uprzejmie proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy ktoś może dysponuje wiedzą na temat odznaki na zdjęciu? Prawdopodobnie chodzi o pamiątkową odznakę weterana. Niestety w internecie nie mogę nic znaleźć albo tylko po niemiecku, data do niczego mi nie pasuje, Google upiera się na KRAKAU a nie KROKAU, które jest jakąś mieściną w Niemczech, w związku z tym uprzejmie proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

Napisano
Dziękuję za podpowiedzi, chociaż nadal nie mogę rozpracować o co chodzi w datach - 1914-1918 sugeruje I wojnę światowa ale 14.01.1914 jako przypuszczalna data założenia stowarzyszenia? Wtedy jeszcze wojny nie było. Może ktoś z kolegów ma jakies sugestie? Odznaka znaleziona na Warmii więc miejscowości chyba się zgadzają.
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie