Skocz do zawartości
  • 0

Oboz RAD I luski.

amsel44

Pytanie

Napisano

Witam ,tak z 2-tyg. wstecz pokopalem na terenie bylego ob. rad-u. wprawdzie trwalo to ok. godz. jednak wyskoczyly takie 2-wie pierdolki" i jestem ciekawy przeznaczenia , moze cos wymyslicie. (?)

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
OnyX masz oko", faktycznie na koncach sa kawalki paskow ze skory do mocowania . ja myslalem ze to orkiestrowy a konkretnie z ramion jakiegos grajka detal(ozdoba). okulary eh....
HU13ERT dzieki za pomoc i info.
pozdro.amsel44
Napisano

Witam ,tak z 2-tyg. wstecz pokopalem na terenie bylego ob. rad-u. wprawdzie trwalo to ok. godz. jednak wyskoczyly takie 2-wie pierdolki" i jestem ciekawy przeznaczenia , moze cos wymyslicie. (?)

Napisano

i luski - do specjalistow prosba o podanie firm (ew link). jeszcze jedno , to z miejsca potyczki w 45r. skad takie luski z data 1937-8 ? (tak stare zapasy jeszcze w 1945 ? )

Napisano
dzieki kopijnik2 za >jaro5 , miales racje ze to mysliwska (wspolczesna) luska z czech . reszty poszukam w wolnej chwili .
pozdro.amsel44
Napisano
Achh nie zauważyłem telefonu. W takim razie jest to czesc sredniowiecznych stringów. ha ha

Sorki ale nie moglem sie powstrzymac.
Sam niewiem skad u mnie takie kudłate myśli :-)
pozdrawiam
Napisano
Te pięć w ręku to cztery mausery 7.92 x 57:
>>Z 19 II 37 -1937 Czechosłowacja Z-Zbrojovka Brno A.S. Zavod II-Povażska Bystrica
>>P490 -1940 Niemcy P490-Hugo Schneider A.G. Altenburg łuska mosiężna, 4 partia
>>S S 14 8 -1914 Niemcy Koniglische Arsenal Spandau łuska mosiężna, 8 partia
Ta ostatnia to na 7.5 x 54 MAS (Francja)
Pozdrawiam...a szczególnie Bjara ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie