ubenfurer Napisano 1 Listopad 2006 Autor Share Napisano 1 Listopad 2006 Dzień Wszystkich ŚwiętychMam nadzieję panowie że ogromne grono forumowiczów nie zapomniało dziś o modlitwie i symbolu zapalenia znicza ku pamięci , można powiedzieć- aszych" bliskich żołnierzy znanych i tych nieznanychpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 Pewno że nie zapomniało ... ja sam poskakałem nawet specjalnie po kilku cmentarzach wojennych. Chłopaki z naszego stowarzyszenia Strzelcy Kaniowscy" też nieco pojeździli: http://www.28pp.fora.pl/viewtopic.php?t=632Obok: łódzkie Doły, część cm. wojskowy - mogiły Żołnierzy Września - zapaliłem dwie na mogiłach gdzie leżą żołnierze 28 pułku Strzelców Kaniowskich ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 ... później pojechałem do Skoszew jakieś 15 km od Łodzi na mogiłe nastu żołnierzy 30 pułku Strzelców Kaniowskich, poległych w boju pod Boginią 8 września 1939 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 ... na koniec zaś zajechałem na Wiączyń Dolny i przeżyłem najmilsze zdziwienie. Zapomiany cmentarz z wielkiej bitwy łódzkiej z 1914 roku. Lezą na nim żołnierze niemieccy, rosyjscy - wśród nich wielu Polaków służacych w obu armiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 Spodziewałem się bowiem zaledwie kilku zniczy gdzieś pod pomnikami/krzyżami a ujrzałęm cmentarz w cudownym oswietleniu - w każdym jego krańcu paliły się znicze ! Mimo że trudno tam w ogóle dojechać i trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.