Skocz do zawartości

Kubek wz 31

Mathew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tzn jest chyba jakiś opis. A jaki masz? Tzn. jak sygnowany? Mógłbyś wrzucić fotki?
Pozdrawiam
Napisano
Witaj J

Na stronie Kolegi Bolasa jest pokazany kubek wz 23, a z opisu wynika że był też drugi, mniejszy i z cieńszej blachy (wz31). Na moim kubku nie ma żadnych sygnatur, a zdjęcie zamieściłem w dziale identyfikacji pt. Kubek. Nie jestem do końca przekonany do opinii, że jest to kubek do zbierania żywicy.

Pozdrawiam
Mathew
Napisano
a ja ten kubek kiedyś miałem ten wz.23 i bylem taki głupi ze go sprzedałem bo mi sie nie podobał ... a teraz jęcze bo cięzko drugi trafić ...
Napisano
Cześć Bolas

A jak wyglądał wz31 ? Miał uchwyty ?
Czy możesz mi dać numer Twojego telefonu ?
Podaję swój 606 263 641.

Pozdrawiam
Mathew
Napisano
Tak, bardzo ciężko. Jednak ten twój jest z mosiądzu, co by sugerowało, że to może cywilny lub sprzed pierwszej wojny.
Ale te były ładnie sygnowane.
Pozdrawiam
Napisano
Odpowiem tak.Data produkcji na kubku to 1934.Skoro nowy wzor zostal przyjety w 1931 r, to raczej trudno przypuszczac, zeby w 1934 rprodukowano dalej wzor 23, ktory wraz z przyjeciem nowego wzoru odszedl do lamusa,choc tę partię, którą wyprodukowano i ktora juz slużyla, uzywano zapewne do 1939 r.Niestety, nie mam pojecia, jak mocowano ten kubas.W zasadzie to nie moja dzialka,wpadl kiedys w rece to i zostal:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie