Skocz do zawartości

Kamuflaż zimowy

plaut76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Idzie zima. Dlatego poszukuję ciekawych zdjęć, rysunków, opisów itp. maskowania zimowego WH. Zwłaszcza niestandardowego, wytworzonego przez żołnierzy na froncie chałupniczymi metodami. Jeśli ktoś takowe informacje posiada to będę wdzięczny za pomoc. Krótko mówiąc poszukuję inspiracji dla stworzenia fajnego zimowego ubioru.
Pozdrawiam plaut76

Normalnie to były chyba obszerne koszule" śnieżne, z samej bawełny nakładane na normalne umundurowanie a potem odwracalne parki.
No ale w warunkach dużej potrzeby pewnie i improwizacji wykorzystywano wszystko jak szło - firanki, prześcieradła, poszwy pościeli...

Chcę sobię kupić taką parkę zimową do wyjścia w las - i jest świetna z uwagi na drugą białą stronę. Ale jak się zbrudzi przy intensywnym chodzeniu i użytkowaniu - trzeba jakoś chyba ją doprowadzić do porządku ???

Nie wiem - nie da się chodzić w niej po lesie i nie ubrudzić białej strony - nie prać ???

Jeżeli użytkujecie parki - powiedzcie jak to jest.

Mi nic nie grozi, odwrotnie, zatajenie mojej własnej obecności może być bardzo groźne dla innych niepożądanych gości w lesie :)

Zresztą parka to bardzo uniwersalna kurtka, a z pomysłu niemieckiego czerpią obecnie firmy szyjące odzież dla myśliwych - właśnie odwracalną - z nadrukiem prawie zdjęcia lasu z zimy i jesieni.

Paru ciekawych rzeczy dowiedziałem się o obozowisku partyzantów, którego kiedyś fotki zapodałem, ale chyba nie zdążę z wykrywką przed zimą :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie