plaut76 Napisano 30 Październik 2006 Autor Share Napisano 30 Październik 2006 WitamIdzie zima. Dlatego poszukuję ciekawych zdjęć, rysunków, opisów itp. maskowania zimowego WH. Zwłaszcza niestandardowego, wytworzonego przez żołnierzy na froncie chałupniczymi metodami. Jeśli ktoś takowe informacje posiada to będę wdzięczny za pomoc. Krótko mówiąc poszukuję inspiracji dla stworzenia fajnego zimowego ubioru.Pozdrawiam plaut76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 firanki : )pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Normalnie to były chyba obszerne koszule" śnieżne, z samej bawełny nakładane na normalne umundurowanie a potem odwracalne parki.No ale w warunkach dużej potrzeby pewnie i improwizacji wykorzystywano wszystko jak szło - firanki, prześcieradła, poszwy pościeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Ale chyba jak do rekonstrukcji lepiej ubrudzić koszule" niż parkę, bo tą ostatnią chyba pranie nie wzmacnia, biorąc pod uwagę spory jej koszt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Bardzo dobrze sie sprawdza beilizna (kalesony, koszule) nałozone na umundurowanie. Praktyka szeroko stosowana nie tylko przez niemców.Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 To dobra myśl - zerwać koszulę nocna z jakiejś babki :))))));) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Różową ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 acer a po co chcesz prać parkę????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Chcę sobię kupić taką parkę zimową do wyjścia w las - i jest świetna z uwagi na drugą białą stronę. Ale jak się zbrudzi przy intensywnym chodzeniu i użytkowaniu - trzeba jakoś chyba ją doprowadzić do porządku ???Nie wiem - nie da się chodzić w niej po lesie i nie ubrudzić białej strony - nie prać ???Jeżeli użytkujecie parki - powiedzcie jak to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 zassane z netu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 ja mam hero i używam na zasadzie jak się wysuszy to sie wykruszy. dziei temu nie wyglada jak wyciągnięta wprost z szafy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Kamuflaż WH czy Waffen SS ?Stwierdziłem obiektywnie że na moje okoliczne warunki i wygląd lasu i runa najlepiej pasuje na jesień parka Waffen SS - groszek". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Acer a cos ci w lesie grozi, ze sie tak maskujesz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Mi nic nie grozi, odwrotnie, zatajenie mojej własnej obecności może być bardzo groźne dla innych niepożądanych gości w lesie :)Zresztą parka to bardzo uniwersalna kurtka, a z pomysłu niemieckiego czerpią obecnie firmy szyjące odzież dla myśliwych - właśnie odwracalną - z nadrukiem prawie zdjęcia lasu z zimy i jesieni.Paru ciekawych rzeczy dowiedziałem się o obozowisku partyzantów, którego kiedyś fotki zapodałem, ale chyba nie zdążę z wykrywką przed zimą :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 moze razem udezymy? jesli nie teraz to na wiosne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 Nie widzę większych przeciwwskazań :)To odległe leśnictwo, ale przycisnąłem po lini służbowej leśniczego i puścił nowe info. Koniecznie do sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 a miało być ciekawie o umundurowaniu zimowym, a robi sie nudno jak zwykle. Nie zaśmiecajcie wątku tylko popiszcie sobie o spacerkach leśnych na privie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 To napisz ty coś więcej o umundurowaniu zimowym i parkach, wrzuć fotkę parki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 swojej parki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 a co ja mam pisać o parkach, skoro bez większych p[robleow jest dostępna literatura, np. w ! mumerze Archeologoii wojskowej był art. B.Perzyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 oto parka. moja parka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 I co nigdy jej nie prałeś ?Tylko do delikatnego" użytkowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 Tu jest znane zdjęcie żołnierzy dywizji policyjnej z zimowym kamo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 ja nie piore gratów rekonstrukcyjnych, wykruszam błoto i szczotkuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.