Skocz do zawartości
  • 0

ruskie wykopki

jack18

Pytanie

Napisano

witam, oprócz ogniwa gąsienicy zamieszczonego też w tym dziale, z tego samego miejsca - tzn - pozycji sawieckich z czerwca 1941 roku, wyszło trochę innych fantów, ale 2 rzeczy nie wiem są ciekawostką: kapselek aluminiowy od - własnie co tam jest napisane? nie stety nie znam tego języka, a druga rzecz to jest to coś co leży na menażce po prawej stronie, proszę o pomoc w idt. pozdrawiam.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, oprócz ogniwa gąsienicy zamieszczonego też w tym dziale, z tego samego miejsca - tzn - pozycji sawieckich z czerwca 1941 roku, wyszło trochę innych fantów, ale 2 rzeczy nie wiem są ciekawostką: kapselek aluminiowy od - własnie co tam jest napisane? nie stety nie znam tego języka, a druga rzecz to jest to coś co leży na menażce po prawej stronie, proszę o pomoc w idt. pozdrawiam.

Napisano
Dzięki.
Nie chcę cię zmartwic ale ten kapselek wygląda na kapsel od wódki. Taka technologia.Czasem tam bywam za Bugiem, i z nie jednego pieca się...i tak dalej.
A średnica tego kapsla?
Pozdrawiam
Napisano
kapsel idealnie pasuje na butelkę od piwa, pieczęć to napewno nie jest, a że od wódki - może pasować bo po sawietach :) (mieli codzienny przydział tego trunku)
Napisano
Na kapslu jest prawdopodobnie nazwa miasta Artemowsk obecnie na Ukrainie w zagłębiu donieckim.Dalej są jakieś skróty zakładu produkcyjnego.Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie