kopijnik2 Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 znając sprawę nie mam żadnych obaw o finał...
KoMbAtAnT Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Jedyne co sie rozni miedzy Tym ze Zabral Je kol. Huk a jakies dzieciaki jest taka ze żolnierze dostali cos" z nazwiskiem, na krzyzu. reszta jest podobna.Jak sie robi cos spolecznie to na calego, a nie w imie obrony czegos rzeczy trafiaja w prywatne recę.pzdr
jaca2003 Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 No Widzisz Huk coś narobił?Lepiej jedną połówkę blachy oddaj kol.TIX druga kol mauser 29 trzecia kol Cronosowi czwartą kol X piątą kol Y itd itp.Było się chwalic?Teraz jestes hiena i złodziej i pijak (bo każdy złodziej to pijak).Najważniejsze jest jak sam napisałes siedziec przed monitorem szarpac gruchę i krytykowac.Pozdrawiam i Trzymaj Tak Dalej.
KoMbAtAnT Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Prawda jest taka ze tworzy sie patologie, zacznie sie szabrowanie eby nie rdzewiało, zeby nikt nie ukradl etc." bo u mnie w ogrudnu mu sie nic nie stanie.Cel szczytny ale blaszki mogły trafić w inne miejsce. Nie ma co nawiazywac i ironoizować ze ktos jest hiena, nie o to chodzi moim np poprzednikom, no ale przeciez najlepiej odpowiedzieć atakiem, zamiast grzecznie wysluchać, jak sie daje cos dostępnego dla publiki, po to to jest an forum zeby dyskutować.No ale lepiej odrazu pyskówki ze niesmiretelniki lepiej rozdać kol. z forum etc.Na marginesuie koszt wybicia nieśmiertelnikow wynosi 17 zł. za 2 połowki.pzdr
kopijnik2 Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 zamień skutek z przyczyną...i jeszcze raz przeczytaj
Cronos Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Z perspektywy kolegi Huk'a ważne jest to, że ma je On a nie ktoś inny kto jest beeee, ale z perspektywy zwykłego szarego forumowicza nie ma różnicy kto to ma. Ważne że nie jest tam gdzie powinno być. A kolego Jaca2003 nie chodzi tu o jakąkolwiek zawisć czy zazdrość o połówke nieśmiertelnika. JA zamykam rozmowe, papa.
mauser29 Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 własnie od razu pyskówka, bo komuś sie nie spodobała uwaga. huk ceniłem Cię za trofea na forum, zaangażowanie ale widze ze nie ma za co!!niedawno była dyskusja o gościu co z mogiły zabrał części tankietki i wszyscy go potępili. ciekaw jestem co by było gdyby kolega huk tam pojechał, położył felgę od syrenki i kawałek taśmy od jakiejś kopaczki zamiast gąsienic i stwierdził że uratował przed zniszczeniem. ludzie to paranoja.Niedaleko mnie jest piękna kapliczka z lufu armatniej, ale nie pójdę ze szlifirką i nie wstawię tam kawałka rurki, bo w sumie co to za różnica. pomyślcie trochę zanim zaczniecie coś robić! i nie liczcie tylko na poklaskP.S. I jeszcze raz nie przesadzaj że dorobienie(dość tandetne zreszta)tyle Cię kosztowało-nie już licząc paliwa.
Czarek Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Aż mnie coś skręca...kolego huk te njieśmiertelniki były tam od zawsze-przy żołnierzach którzy z nimi polegli-nikt by ich nie ruszył-tyle lat tam były-mam w Marianowie koło Antoniowa babcię co roku tam jeżdżę-co roku zaglądam na cmentarz ,a nawet kilka razy w roku-mam tam bliskich-i widziałem tam nieśmiertelniki-powinny pozostac tam gdzie były-jakies tam tabliczki na wzór to nie to samo:(źle zrobiłeś-wg mnie bardzo źle...jeśli możesz prosze odwieź blaszki tam skąd je zabrałeś i przybij spowrotem do krzyży-ich miejsce nie jest w jakiimś tam muzemum-należą do tych ludzi co tam leżą!!!
huk 100 Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 jak najbardziej -poklask hehehe-pozdro
Czarek Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 http://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum10/grob_wrzesniowy4.jpg to zdjęcie rok temu zrobiłem-jak widac nieśmiertelniki miały się całkiem dobrze...i na nowym krzyżuteż by wisiały...ps.dobrze że wszystkiego co jest w okolicy nie widziałeś bo dopiero byś nazabierał...
Czarek Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 http://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum10/grob_wrzesnoiwy1.jpg i zdjęcie ogólne mogiły sprzed roku...oddaj to chciałeś dobrze ale nie robi się tak!!!
DTH Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Dosc swoista etyka eksploratorska, przyjsc, odkrecic z krzyza nagrobnego to, co zolnierz mial w 1939 roku przy sobie i co NALEZALO DO NIEGO, wkrecic w to miejsce jakies ordynarne blachy i pochwalic sie kradzieza ( bo dla mnie to kradziez)na forum. Gratulacje kolego Huk 100, jestem pod wrazeniem, bo jeszcze takiej hieny, ktora oglosila wszem i wobec, ze ukradla, to faktycznie jeszcze nie bylo. A juz szczytem sa slowa niejakiego jaca 2003, ktory pisze: rzymaj tak dalej". Taaaaak, trzymajcie tak dalej i zacznijcie rwac wszystko z cmentarzy, o zardzewieje", albo ukradna (inni, bo wy mozecie, prawda?). Te blaszki nie maja zadnej wartosci materialnej, natomiast byly swoistym i pieknym symbolem. Nie tak dawno, jak wspomnial powyzej mauser29 byla afera z gasiennica ukradziona z grobu pancerniaka poleglego na poligonie w Biedrusku kolo Poznania. Czym sie rozni twoj czyn od tamtego? Czym sie rozni wreszcie ograbienie nagrobnego krzyza od zabrania przedmiotow przy poleglych, pochowanych chocby w lesnej mogile? Chyba tylko tym,ze miales fanty na wierzchu i nie musiales kopac. Nie wiem, czy nie rozumiesz tego co zrobiles, czy jestes tak bezdennie glupi, ze masz przekonanie, ze wszystko jest OK. Nie wiem tez, czy wiesz, ze podlegasz ze swym czynem pod kodeks karny. P.S.W Warszawie na Poznanskiej jest kapliczka z helmem niemieckim z Powstania Warszawskiego. Przyjedz i tez go zabierz (ukradnij - w jezyku przyzoitych ludzi), bo zrobi to kto inny, albo helm zardzewieje.
huk 100 Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 DTH gdyby tak było jak piszesz to bym tego tu nie pokazywał jaka kolwiek inicjatywa na forum wzmaga nie zdorwe komentarze-a piszcie sobie dalej -a ty Czarek sały bywalec w Antoniowie i nie zrobiłeś nic- nie kłam bo twoje fotki nie sa z przed roku-pozdro ????
huk 100 Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 zresztą nie ma już to dla mnie znaczenia-przeciesz jestem hieną ty czaruś ,tix i cała reszta szkoda wam że to nie wy je zabespieczyliście ?? tylko wy byście nie zrobili nowych blach prawda ???-pozdro
TIX Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Proszę administratora o powiadomienie policji ! - nie miałeś PRAWA ruszać tych przedmiotów - nie należały do Ciebie
ober_schutze Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Nie, gdyz nie mieli by czelnosci ukrasc oryginalnych i zastapic jakims dziwadłem.
huk 100 Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 co z nimi zrobie to moja sprawa-napewno nie wykorzystam głupich pomysłów –przybij je z powrotem albo-zrób gablotkę na nie na cmentarzu – zresztą jako hiena nie powinienem się już nad tym zastanawiać- pozdro
ober_schutze Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Tak teraz taktyka skrzywdzonej sarenki..znaczy hienki. Weź sie człowieku zastanów ;)
Czarek Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Moje zdjęcia są dokładnie sprzed roku-no może rok i pół-w wątku z którego są jest data dodania były zrobione tydzień wcześniej możesz sobie sprawdzic-masz rację jestem bywalcem w Antoniowie-i nigdy przenigdy by mi przez myśl nie przeszło żeby oderwać te połówki od krzyża-zazwyczaj nie piszę do innych użytkowników z forum tak jak teraz ale rozumiesz baranie jeden że to były blaszki tych co tam leża które im zwyczajnie ukradłeś???jakbym chciał je mieć to już 10 lat temu zdjąłbym je z krzyża-ale wg mnie sa rzeczy których ruszać nie należy-to były nieśmiertelniki tych żołnierzy-powinny byc przy nich-myślałem o tym żeby wykonac nowe tabliczki na groby...ale nigdy o tym żeby zerwac stare...dla mnie zachowałeś się jak hiena cmentarna i złodziej-zrobiłeś głupote-3 kawałeczki blach które nie sa Ci do niczego potrzebne zwinąłeś z cemntarza zabierając je ludziom którzy z nimi zgineli-w imie...nie wiem czego jakiejś dziwnej logiki...(ale masz trofeum...e...no:((()takie sa fakty...wiesz może i teraz żałuję ze czegoś wcześniej nie zrobiłem-mogłem zdjąć je i oddać do proboszcza parafii której jest cmentarz-to niedaleko-zaraz za droga z cmentarza mówiąc mu od razu że tak zrobiłem bo prędzej czy później ktoś kto nie ma poszanowania dla zmarłych ich okradnie...myślę że jak nie na cmentarzu to tam powinny być a nie na Twojej scianie...zrób z tym co chcesz...masz rację to Twoje sumienie decyduje
Czarek Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 ps.67lat sobie wisiały i nikt ich nie ukradł-o takmusiałes zabezpieczyć"-łapki za bardzo korciły-co?również prosze admina o zawiadomienie odpowiednich służb
mauser29 Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 że zacytuje słowa huka zygać mi się chce- zawsze się znajdzie taki Paździoch"i właśnie teraz mam takie same o humu 100. samo zrobienie tego o Panu już świadczy, ale teraz to jest już przegięcie!! brnięcie w to dalej i jeszcze takie komentarze. Wstyd i hańba!!!i bez pozdrowienia dla Pana, resztę pozdrawiam
huk 100 Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 Czy wyście się pozamieniali na łby ??? fakt troche się z wami podroczyłem –ale !!!!czy któryś z was przeczytał ostanie zdanie z pierwszego mojego postu ???????????????
mauser29 Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 hmm trudno było poznać ze to droczenie po tych wpisach, jakoś tego na początku nie zauważyłem.Chyba raczej dopiero teraz zaczynasz zrozumieć co zrobiłeś??a te wpisy to niby co? po prostu ktoś ci pomagał w tym, nie ważne kto ale ważne z jakim efektem.Ja tylko mam nadzieję że te nieśmiertelniki tam wróca, a te beznadziejne blaszki wylądują na złomie-bo naprawde tandetnie wyglądają-bez urazy ale sa naprawdę kiepskie
DTH Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Huk 100 napisal:DTH gdyby tak było jak piszesz to bym tego tu nie pokazywał jaka kolwiek inicjatywa na forum wzmaga nie zdorwe komentarze-a piszcie sobie dalej"Gdyby jak bylo? Ty naprawde nie rozumiesz, ze postapiles jak dzikus? Jaka inicjatywa? Okradania grobow? O czym ty czlowieku piszesz?? Ja nie wiem, co ty masz w glowie, ze myslisz, ze wsyzstkim zal dupsko sciska, ze to nie oni weszli w posiadanie tych blaszek. Pomysl chwile, jesli ja bede np. zbieral stare figurki Jezusa, to znaczy, ze mam latac i rwac je ze starych grobow i w ich miejsce wstawiac odlewy gipsowe lub jakies inne badziewie z wiejskich odpustow, bo sie zmarnuja? Jestem na tym Forum od niemal samego poczatku, gdy powstalo. Z roku na rok obserwuje coraz wiekszy naplyw chamstwa, glupoty i dziczy. Jesli tak ma wygladac pokolenie przyszlych eksploratorow, to ja faktycznie jestem za kara wiezienia za chodzenie z wykrywaczem. Tak, dla mnie jestes hiena, zwyklym dzikusem, ktory dla 3 nic nie wartych blaszek lamie podstawowe kanony humanizmu, bo w kazdym cywilizowanym kraju grob jest rzecza swieta.Co gorsza, kompletnie nie rozumiesz, ze zrobiles zle i belkoczesz cos o jakichs inicjatywach. Tak zupelnie z innej beczki znamiennie mi sie przy tym kojarzy ta niemiecka flaga na ramieniu twojej kurtki, przy tym rabunku, ale to tylko luzna dygresja.P.S. Za moich mlodych czasow, kiedy latalem z wykrywka na cmentarzu w Leczycy stala wmurowana podstawa wz 34 do ckm wz 30. Byla obiektem marzen tych, ktorzy o niej wiedzieli. Jezdzac nad Bzure wpadalo sie na ten cmentarz, tylko po to zeby na nia popatrzec, dotknac, pocieszyc oko. Nigdy nikomu nawet nie przyszlo do lba, zeby ja zabrac. Na tym samym cmentarzu, podobnie, jak i na innych (np. w Dobrzykowie kolo Plocka) na grobach naszych zolnierzy lezaly rzedami helmy wz 31. Lezaly...do czasu, az nie przyszlo pokolenie Hukow 100.
huk 100 Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 chłopie czy nie możesz zrozumieć że one juz tam nie mogą wrócić ??????? już były poodginane i jedna oberawna i tak dorze ze była rzucona obok toz.że to ktoś sobie porostu urwał ale teraz nie ma sensu aby to tam wisiało -nic na niby-możecie sie z kontakować z Prezesem Stowarzyszenia jak wyżej p.Zbyszkiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.