kopijnik2 Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 potencjalnie możliwe wykorzystanie polskiego wyposażenia...do weryfikacji...
Gebhardt Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Czy mozesz specyzoewac o co chodzi dokladnie? Bo ja tylko widze rasowe niemieckie pojazdy konne - czyba ze ten soldner na pierwszym planie w fotce 3 moze ma kbppanc - niestety przy tej rozdzielczosci to niewiele mozna powiedziec.
kopijnik2 Napisano 30 Październik 2006 Autor Napisano 30 Październik 2006 Dokładnie chodziło mi o pojazdy...Czy przypadkowo" nie są to polskie - wtórnie wykorzystane przez Niemców...
Gebhardt Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Rasowe niemieckie - od gory taczanka ckm uzywana w piechocie, artylerii i zapewne kawalerii razy dwa; woz telefoniczny wel 1-wojenny pod ckm (tu nie jestem pewien musialbym zajrzec do knigi) i ostatni typowy przodek artylerii lekkiej.
Gebhardt Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 Potwierdzenie: taczanka to If 5 (woz druzyny ckm) x2; Nf 7 (woz lacznosci baonu piechoty), lub lekki woz telefoniczny; przodek artylerii lekkiej.
JoncaA Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 zapewniam, ze ci Niemcy nie jadą zdobycznym zaprzegiem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.