kaliber Napisano 30 Wrzesień 2003 Autor Napisano 30 Wrzesień 2003 czy pocisk 20mm moze miec zapalnik bezwladnosciowy z tylu. Bo cos takiego mam i nie wiem czy to co wystaje z tyly to zapalnik czy cos innego. Dodam ze w tym miejscu z tylu jest charakterystyczny bialy proszek tak jakby korozja cynku. dzieki
kaliber Napisano 4 Październik 2003 Autor Napisano 4 Październik 2003 bjar napisz jeszcze czy na sto procent to jest to o co Ci chodzilo i czy moge sobie to bezpiecznie trzymac.Pzdr Kaliber
kaliber Napisano 4 Październik 2003 Autor Napisano 4 Październik 2003 nastepne. A i jak by ktos mogl napisac od czego to jest i wrzycic zdjecie calego naboju .pzdr
bjar_1 Napisano 5 Październik 2003 Napisano 5 Październik 2003 Zgadza się - to przeciwpancerny pocisk kalibru 20 mm ,w dodatku wystrzelony.Pociski te nie miały żadnego ładunku mat. wybuchowego ,a ta biała masa w tyle to smugacz. Możesz sobie go trzymać. Wystrzegaj się tylko 20 mm odłamkowych - z aluminiowym zapalnikiem z przodu.pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 5 Październik 2003 Napisano 5 Październik 2003 Od lewej:- nabój do działka MG-151 z pociskiem odłamkowym- nabój od wszelakich FlaK-ów 2 cm z pociskiem odłamkowym- j.w. tylko z pociskiem ppanc. (taki jak twój)bjar_1
kaliber Napisano 30 Wrzesień 2003 Autor Napisano 30 Wrzesień 2003 czy pocisk 20mm moze miec zapalnik bezwladnosciowy z tylu. Bo cos takiego mam i nie wiem czy to co wystaje z tyly to zapalnik czy cos innego. Dodam ze w tym miejscu z tylu jest charakterystyczny bialy proszek tak jakby korozja cynku. dzieki
kaliber Napisano 5 Październik 2003 Autor Napisano 5 Październik 2003 O widzisz bjar to nawet mam luski od tego tak przypuszczalem ze to bedzie to , jeszcze raz dzieki i pozdrawiam kaliber
Gość Napisano 1 Październik 2003 Napisano 1 Październik 2003 Ja zbieram tylko puste skorupy takich pocisków powstałe wskutek dawnych wybuchów. Lepiej się tego pozbądź.Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 4 Październik 2003 Napisano 4 Październik 2003 To ,co znalazłeś to przeciwpancerny pocisk 20 mm. Nie miał on w ogóle żadnego zapalnika ,a ten biały proszek z tyłu to mieszanka świetlna - smugacz. Oczywiście pocisk ten jest ppanc. jeżeli z przodu nie ma aluminiowego zapalnika : podobno świetnie urywa paluszki ;)
kaliber Napisano 4 Październik 2003 Autor Napisano 4 Październik 2003 dziekiza inf a przy okazji uprzedziles mnie o tym drugim z aluminiowym zapalnikiem z przodu ktory tez posiadam .No to dzieki.
Pytanie
kaliber
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.