Hindus Napisano 24 Październik 2006 Autor Share Napisano 24 Październik 2006 Witam,mam do Szanownych Kolegów pytanie - jaki zamiennik zastosować dla saperki WH - co najbardziej przypomina oryginał (jest akceptowane w Waszych grupach rekonstrukcyjnych) i skąd to wziąć. Wiem, że w trakcie wojny Niemcy stosowali kilka modeli (proste, jak i składane). Interesują mnie wszystkie odmiany, jakkolwiek najbardziej, te które były najpopularniejszym rozwiązaniem.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 zapewne chociażby saperka WP ... wygląda niemalże identycznie jak Wh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Po wymianie trzonka owszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Łopatka LWP po wymianie trzonka i ewentualnie wyrzuceniu pierścienia w miarę dobrze imituje niemiecką saperkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 W saperce WP trzeba jeszcze nieco przykrócić łoże trzonka.Ale jednam wyrwanie oryginalnej saperki w niewielkiej cenie nie jest jakimś strasznym problemem. Dobrą saperkę w ładnym stanie da się czasem kupić do 50 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.