krzychuna5 Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 czyżby jakies chińskie"? może coś więcej na ten temat.mam nadzieje, że tym razem ktoś pomoże, vide: moje pozostałe posty z identyfikacji pozostały bez odpowiedzi:(.z góry dziękuje.
krzychuna5 Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 druga strona.pozdrawiam. krzysiek.
dareQ Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 .. jeżeli japońskie to może być medalik ity" przez zakon franciszkanów. O.Maksymilian Kolbe zakładał w Japonii drugi Niepokalanów więc może jakiś medalik w wersji japońskiej i tu się zapodział... Ale to tylko hipoteza.Chyba że ktoś ma inne info :)
milo_Krosno Napisano 24 Wrzesień 2013 Napisano 24 Wrzesień 2013 Witam!Znalazlem identyczny medalik we Francji, okolice Paryza.Pozdrawiam
krzychuna5 Napisano 20 Październik 2006 Autor Napisano 20 Październik 2006 coś w tym musi być. znalezione w pobliżu starego klasztoru. muszę tylko jeszcze sprawdzić, czyj on jest.pozdrawiam. krzysiek.
jedrekt Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 Witajcie,Krzychuna5 znalazłem identyczny medalik na Jurze.medalik jest bez wątpienia chiński.Wysłałem zdjecie do Poznania na wydział synologii a nastepnie do tłumacza do Chin czekam na odp.Są dwie możliwości medalik mógł być bity w Polsce aby 'pojechać' na misję ale takie najczesciej były z jednej strony z napisami polskimi a z drugiej chińskimi druga wersja bardziej prawdopodobna to to, że wrócił z misjonarzami.Rozmawiałem z właścicielem chyba największej kolecji med. w Polsce nigdy takiego nie widział i podkreślił jego WYJąTKOWOść.pozdrawiam a tu link do zdjęciahttp://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=337&sid=ab14fb292f6409b887519ec24bf3b574
Manitou Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 cześć identyczny medalik znalazłem w okolicach Tykocina
Joorkan Napisano 10 Sierpień 2016 Napisano 10 Sierpień 2016 Witam,znalazłem identyczny pod Toruniem. Jakby ktoś wiedział coś więcej na jego temat, to będę wdzięczny :)
Pytanie
krzychuna5
czyżby jakies chińskie"? może coś więcej na ten temat.
mam nadzieje, że tym razem ktoś pomoże, vide: moje pozostałe posty z identyfikacji pozostały bez odpowiedzi:(.
z góry dziękuje.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.