suchy ss Napisano 16 Październik 2006 Autor Share Napisano 16 Październik 2006 Witam.Moze mi ktos powiedziec, poradzic jak moge oczyscic bagnety(wykopki) i pochwe bez elektrolizy?na jednym z bagnetow zachowalo sie wiekszosc drewna ale jest strasznie suche i wyglada jak by zaraz mialo sie rozsypac:/za wszelka chec pomocy bardzo dziekuje:)pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 Ja bym elektrolizował, ten z drewnem po kawałku, najpierw głownie z jelcem, a potem z drugiej strony sam metal bez zanurzania drewna. Drewno trzeba zakonserwować, poczytaj na forum.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 17 Październik 2006 Autor Share Napisano 17 Październik 2006 czytam czytam:) do elektrolizy nie mam odpowiedniego sprzetu, a moze woda z octem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 Ocet zostawia dziury. Załatw sobie sprawny zasilacz komputerowy od starego pc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 17 Październik 2006 Autor Share Napisano 17 Październik 2006 a no znalazl by sie na stanie zasilacz:)dobry znajomy ma sklep komputerowy i serwis:P Boruta a moglbys mi napisac dokladnie co mam zrobic?:) hmm no zostawia dziury bo jak sa wzery to i dziury sa:/ a po elektrolizie nie bedzie dziur?chyba tez beda co nie?Dzieki na pomoc!Pozdrawiam i Dobranc:)Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Pod czarny kabelek podłączasz bagnet, a pod czerwony kawał zwykłej blachy lub pręt dość gruby. I wstawiasz do wody z dodatkiem kreta (wsyp trochę i zamieszaj, uwaga na oczy). Musi być dobry styk przedmiotu czyszczonego z kablem. Po podłączeniu z drutu lub blachy powinny iść bombelki. Jak nie idą, to nie na gdzieś styku, roztwór za słaby (mało prawdopodobne). Nie zrób zwarcia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Rostwór sody10-15%. Naczynie do elektrolizy plastik lub szkło. Elektroliza była tu tle razy opisywana że wyszukiwarką znajdzie się wszelkie kombinacje.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 18 Październik 2006 Autor Share Napisano 18 Październik 2006 hehe a no byla opisywana ale nie zaowazylem ze przy pomocy ATX:P Boruta chodzi Ci o kabelki wychodzace z zasilacza jako zasilanie do urzadzen z kompa? jak tak to w kazdym wyjsciu sa po 2 kable czerwone i czarne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 No nie wiem, w starych był jeden pomarańczowy, a drugi czerwony, oba czarne bez różnicy. ATX-owy po za tym trzeba umieć włączyć, ale to ci kumpel pewnie powie jak. Zasilacz może nie zastartować, jak nie ma dobrego styku, czyli bez obciażenia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 18 Październik 2006 Autor Share Napisano 18 Październik 2006 spoko jestem po szkole elektronicznej:P wiec jak sie skusze na ta metode to mysle ze sobie poradze:) sorki moj blad, masz racje, zle skojazylem:) wyjscie ma 4 kable 2 czarne, pomaranczowy i czerwony:) hmmm az strach cos takiego podlanczac:P jeszcze korki wywali:DDzieki!!!pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.