banan20 Napisano 15 Październik 2006 Autor Napisano 15 Październik 2006 Witam wszystkich, mam aparat cyfrowy z matryca 4,2 mgpix. Mam problem, otóz nie moge wklejać zdjęc na forum zrobionych aparatem ze wzg na to że są za duze i mają za wyosoką rozdzielczość. Czy ktos mi cos moze poradzic ???
aslv Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 zannim cos napiszesz dodaj zdjecie bo ci usunie caly tekst.a rozmiar zdjecia zmienisz programem do obrabiania zdjec max rozdzielczosc 650 na 650 pix
acer Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Trzeba zmniejszyć rozmiar - albo w aparacie zmniejszyć format zdjęć na mniejsze albo po transferze na dysk zmniejszyć je Photo Editorem, pobawić sie Paintem albo wejść na stronkę Imagecave i tam zmniejszyć.Najlepiej na komputerze zmienić rozmiary {resize} w pixelach do rozmiaru odkrywcy.
luger Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Pociagnij ze strony microsoftu program Power Toys. To zbiór różnych dodatków do XP. Tam jest też funkcja do zmniany rozdzielczości. Klikasz na zdjęcie prawym przyciskiem i masz funkcję Resize Pictures. Dalej myślę dasz już sam radę. Pozdrawiam L.
aslv Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=235278przeczytaj to
Pytanie
banan20
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.