Witam Tabliczka została wygrzebana podczas prac polowych przy bronowaniu i zasiewie oziminy.Być może jest to teren gdzie mamy doczynienia z elementami samolotu który spadł podczas walki. Długo szukałem informacji a także przeglądałem dokumentację techniczną różnych samolotów...oczywiście takiej która jest ogólnie dostepna.Analiza zdjęć kabin Me-109,FW-190,Ju-87 i innych samolotów III Rzeszy niemieckiej nic nie dała.Niestety nigdzie nie znalazłem identycznej tabliczki.Może ktoś z Was posiada dokumentację ewentualnie wie gdzie była montowana i w jakim typie samolotu taka tabliczka?Jak widać jest to informacja dotycząca ręcznej pompy.Byłbym wdzięczny także za dokładne przetłumaczenie tekstu. Pozdrawiam
Pytanie
1AIR1
Witam
Tabliczka została wygrzebana podczas prac polowych przy bronowaniu i zasiewie oziminy.Być może jest to teren gdzie mamy doczynienia z elementami samolotu który spadł podczas walki.
Długo szukałem informacji a także przeglądałem dokumentację techniczną różnych samolotów...oczywiście takiej która jest ogólnie dostepna.Analiza zdjęć kabin Me-109,FW-190,Ju-87 i innych samolotów III Rzeszy niemieckiej nic nie dała.Niestety nigdzie nie znalazłem identycznej tabliczki.Może ktoś z Was posiada dokumentację ewentualnie wie gdzie była montowana i w jakim typie samolotu taka tabliczka?Jak widać jest to informacja dotycząca ręcznej pompy.Byłbym wdzięczny także za dokładne przetłumaczenie tekstu.
Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.