Zawias Napisano 10 Październik 2006 Autor Napisano 10 Październik 2006 WitamPodczas ostatniego wypadu na drobiazgi trafiłem taki o to guziczek. Korona wygląda na pruską. Rewers mosiężny sygnowany słabo widocznymi gotyckimi literami. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w jego identyfikacji. Pozdrawiam wszystkichMichał
Zawias Napisano 16 Październik 2006 Autor Napisano 16 Październik 2006 Nie zaglądałem tu przez parę dni a tu ciągle pustki... Czy naprawdę nikt nic nie wie na temat takiego wzoru guzika??? Może jest to jakiś guzik urzędnika a W oznacza Wirtembergie lub Westfalie??? Pozdrawiam i czekam na opinie znawców od guziczków.
Raned Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 W to inicjał cesarza Wilhelma, prawdopodobnie II-go (1888 - 1918).
Pytanie
Zawias
Witam
Podczas ostatniego wypadu na drobiazgi trafiłem taki o to guziczek. Korona wygląda na pruską. Rewers mosiężny sygnowany słabo widocznymi gotyckimi literami. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w jego identyfikacji.
Pozdrawiam wszystkich
Michał
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.