Skocz do zawartości

Poszukiwania w gospodarstwach

to17071990

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym sie zapytac wszystkich zapytać jak kupować stare rzeczy od chlopów itp. Jakie zadać pierwsze pytanie? : Czy ma pan cos z wojny do sprzedania" . Bardzo proszę o pomoc , bo wiem , że wiele osób zdobywa wiele rzeczy tym sposobem . I przypuśćmy , że gościa nie znam...........?

proponuje na pracownika gazowni" - to zawsze dziala...
wpuszcza, a jak powiesz ze naprawiles to sami oddadza co z wojenki zostalo...
a tak na powaznie to zagaduj o historii, pytaj co i gdzie.z poczatku nie ufni ale ogolem to pozwalaja a i ciekawych historii sie dowiesz gdzie z wykrywka udezac tylko.
pozdro radek66

witam , chłopów i panów już dawno nie ma hehehehe. Moja metoda to na spokojnie porozmawiać , popytać , nie wciskać ludziom pierdołów bo nie są wcale aż tak głupi (ok są wyjątki) , mówisz , że interesujesz sie historią , gęba uśmiechnieta , tak normalnie......ludzie nawet na wsi na cwaniaczkach sie poznają . pozdrawiam liha

Kaba przy pifku, wodce itp dowiesz sie gdzie zalega caly sprzet dywizji SS HG:P ale jak to mowia w kazdej legedzie jest troche prawdy:) ja poprostu jak widze starszego pana to zagaduje i pytam sie czy nie bylo gdzies tu jakis walk itp, jak trafie na spoko goscia to 1h nie moje:P bo jak zacznie opowiadac jak to bylo...:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie