aklog Napisano 5 Październik 2006 Autor Share Napisano 5 Październik 2006 Witam szanowne grono, od jakiegoś czasu rozglądam się celem zakupienia buty do rekonstrukcji WH (tzw. Marschstiefel)...ponoć idealne do tego są buty kompanii reprezentacyjnej BW. Problem w tym, że ogolnie dostępny rozmiar to 27, 27,5 i 28...ja szukam 29. Proszę o pomoc...świat jest mały więc możę ktoś dysponuje namiaramiKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 To i ja sie przylaczam ,potrzebuje 32 rrozmiar:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Takie buty są na allegro. Ostatnio kupiłem rozmiar 31,5. Nie mam na celu robienia nikomu reklamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Były na allegro ,no ,ale moze znow sie pojawia. Kruger jaki masz rozmiar buta?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklog Napisano 5 Październik 2006 Autor Share Napisano 5 Październik 2006 no nie bardzo Panowie, nie ma takich rozmiarów o jakich piszę...nawet Frankowski ma do rozmiaru 27,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 Ja mam numer nogi 31-32. A w tej drugiej numeracji 46-48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 Te sapery BW są obrzydliwe.No ale... innych nie ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Można sobie z USA sprowadzić repro za 300 USD+ przesyłka, ale tamte buty są moim zdaniem bardzo niechlujnie wykonane, już wolę sapereczki BW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklog Napisano 7 Październik 2006 Autor Share Napisano 7 Październik 2006 ja też...tylko, że za cholerę nie potrafię ustrzelić rozmuiaru 29...wrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 http://www.lostbattalions.com/german33-45/bootrepros/jackboots.html mozna jeszcze kupic te za 450$ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Jakos nie podobają mi się te buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 czy się podobają ,czy nie ,ale to najlepsza kopia na rynku:) i najlepsza cena:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 Hle hle ale co ci sie nie podoba w tych butach? To ze sa zgodne z orginalem w 95%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 A mi się nie podobają groszkowane cholewy. Oglądałem wiele oryginalnych par i wszystkie miały cholewki z gładkiej skóry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 O proszę, te 5%, które stanowi groszkowana cholewa powoduje, że tych butów raczej bym nie kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 Pierwsz rzecz to groszek. Nie jest to groszek" taki jak na np. ladownicach. W orginalnych butach taki typ wystepuje ale BARDZO szybko sie sciera.95% dalem naciagane. Te 5% to za to ze buty sa w stanie surowym czyli tak jak trefialy do jednostek. Dopiero tam byly barwione na czarno(nie wszystkie bo zdazaja sie tez bardzo ciemne brazowe). Tak naprawde mozna dac 100%.Nawet jak by byly zgodne tylko w 75% to i tak wole je od DDR ktore zgodne sa w 20-25%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 DDR są zgodne? Z czym? I w jaki sposób? Bo też są czarne, skórzane i wysokie? BuahahahahaDajesz 5% za to że buty są w stanie surowym, niezapastowane? Może miałyby być jeszcze rozchodzone... litości. Wszystkie były robione brązowe (te są nie wiem czemu czekoladowe) i wszystkie były pastowane na czarno. Pastowanie to taki obowiązek rekruta w wojsku i element kocenia.Może odbierz mundurom sturma 5% za to że nie są zeszmacone i zabłocone, tylko nowe.Napisałem że cholewy są groszkowane, bo nie są gładkie. Co miałem napisać? Że są pomarszczone?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 Horst widze ze sie w wiekszosci zgadzamy tylko prosze Cie mniej nerwow...Dalem DDR 25% zgodosci dlatego tylko bo sa to wysokie buty, wiecej podobienstw nie zauwazam. W tym punkcie chyba moge napisac ze sie zgadzamy :)Dalem 95% bo nie lubie mowic/pisac ze cos jest na 100% unikam takich stwierdzen. Naciagnelem to ze sa brazowe/czekoladowe (pewnie to kwestia foto, na zywo sa brazowe) bo nosi sie raczej czarne.Tutaj tez mozna rozpoznac roznice. W jednostkach byly czernione, najczesciej, za pomoca barwnika a nie pasty do butow. Uzycie pasty skutkuje wlasnie owymi ciemno brazowymi przypadkami.Wiadomo ze nie napisze ze mundury szturma sa zgodne na 95% bo sa swieze. One sa gotowe do zalorzenia i nie brakuje im np guzikow. (no chyba ze podciagniemy brak obszyc ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.