Skocz do zawartości

Poczatkujący"

emo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszyskich !
Jak temat jest ostrym początkującym ale poczytałem forum i nie chciałem pisać tego posta ale jest duzo nie zgodności ludzi co do sprzetu dla początkujących :)W moim przypadku chce wydać nie jakąś fortune zeby jak by co mógłbym sprzedać sprzet ta suma to kolo 700 (+/-).Chce głównie szukać monet ale czym innym nie pogardze to chyba jak każdy czyli można by powiedziec ze szukam czegoś uniwersalnego".I mam jeszcze dość glupie pytanie ale każdy kiedys na początku nad tym myślał i nie wiedział jak szukać jakis miejscówek ?? Ja jestem konkretnie z Krakowa.
Pozdrawiam i dziekuje z góry za odpowiedz
Napisano
Co do sprzętu to na początek byłby dobry Garrett Ace 250, chociaż do w.w. kwoty trzeba by jeszcze około 100zł dołożyć.Na monety i kolorowe drobiazgi jest przyzwoity, z militarka trochę gorzej.Gdybyś chciał go później sprzedać, nie powinno być żadnych problemów...
A co do miejscówek, to polecam biblioteke.
Pozdrawiam!
Napisano
he, he ja już nie jestem początkującym" i zastanawiam się nad kupnem ACE 250, drugą opcją jest Rutus ultra 2.
Do posiadaczy ACE-ów jak on reaguje na wielkie przedmioty
np. kaloryfer (taki stary żeliwny :-)) zakopany ze dwa metry pod ziemią ? widzi w ogóle takie rzeczy ?
Napisano
Kowal.... gdzie ty widziałeś nowego ACEa 250 za 800 zł? ja najtańszego to na allegto za 869 zł (torba albo osłona na cewkę t tej cenie) Kiedy najlepiej kupować piszczałki? czy tak jak z innym sprzętem elektronicznym w grudniu można największe upusty wynegocjować?
Pozdrawiam serdecznie :)
Napisano
W grudniiu , a zwlaszcza przed samymi swietami to Ty juz raczej nic nie utargujesz, , mozna probowac, przelom stycznia - lutego, , byle przed wiosna, jeszcze w zimie

pozdro pol
Napisano
Ja Ci szczerze powiem... daj sobie na razie spokój z wykrywką... zbieraj kasior i przesiaduj w bibliotece... a za 2 latka jak wyskoczysz z Whites'em w teren to będziesz miło zaskoczony :]]]]
Napisano
Oj Cirrus... :) w ciągu tych 2 lat to EMO może nazbierać niezłą kolekcję :) Najpierw niech lepiej kupi cos tańszego... niech się pouczy na czynś mniej skomplikowanym, bardziej userfrendly :) A jak załapie bakcyla i dojdzie do wniosku że Tak.. to jest to..." i że kupie coś drogiego..." to wtedy oczywiście może sobie kupić Whitsa ... :) Jak na początek to pewnie bardziej by się whitsem zniechecił do kopania :)
Pozdrówka :)
Napisano
sprzet jak sprzet ale miejscowka jest najwazniejsza caly czas mysle gdzie tu wzskoczyc hmm Jestem z krakowa mam kilka terenow kolo mnie ale nie wiem czy cos tam znajde
p.s
jutro przyjdzie mi ace 250.
Napisano
ostanio z ciekawości bawiłem sie dynamikiem (z nizszej półki). jego zasięgi było porażające. Najbardziej odpowiadało mu jak coś leżało na samym wierzchu :) np carskiej łyżki z 20 cm nie widział (w glebie oczywiście) .... maxymalnie kolorek jakiś to mi z 5-6cm wyszperał... jeżli ACE250 jest taki sam.... mam nadzieję że nie szukacie mim monetek tych co tylko na powierzchni leża.... Czy jednak tak?
Pozdroofka serdeczne :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie