Skocz do zawartości

Grzegorzew-krytyka i prywatne żale

jc1234

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kontynując odpowiedź na Pana pytania:
-nazywanie żołnierzy którzy przyjechali idiotami jest lekkim nadużyciem. Gdyby Pan napisał tyle postów ile oni wyciagęli zakopanych sprzętów to był by Pan mistrzem w pisaniu na klawiturze.
-niech sie Pan pofatyguje do Poznania ( mój tel.503492135)i obejrzy uszkodzenia a przekona sie Pan czy to my zerwaliśmy górę.
-czy wycinając dziury w wieży zdewastowaliśmy to działo ?
na miejscu byli pracownicy urzędu konserwatorskiego i nie zgłosili zastrzeżeń.
Jacek
Napisano
Hmmmmmm
Panie Ustosunkowany.....odstosunkuj się Pan. Twoja krytyka jest naprawdę śmieszna....sam piszesz że z miejsca którym stałeś nie widziałeś wyciągania (hehe ochrona nie wpuściła-jednak NKWD'zista i jego trupa działała dobrze)a wypowiadasz się i krytykujesz. Pewnie jak by Stug wyszedł cały i w farbie to byś się przy...ił do tego ze lakier zarysowany ....albo lusteka" pobite albo że za wolno wyciągali bo zupa w niemieckiej manierce ostygła..i ze mogli odsypywac grabelkami" jak to mówiła moja córa. nasłuchałem się wielu opinii od ludzi będących widownią...100 wypowiedzi 100 różnych koncepcji...wszyskie super-hiper...Dajcie sobie spokój, nikt z Was, którzy w tej akcji nie uczestniczyli nie wiedzą tak naprawdę na co pozwalały zezwolenia, co mogli żołnierze...i co naprawdę się działo w dole z kurzawką.
Jak to napisał Jacek...nazywając załogę idiotami sam robisz z siebie idiotę...oni wiedzieli co robią i jak to zrobić.
Heruss
Napisano
Witam!
Jak ktoś słusznie zauważył to była jedna z najtrudniejszych akcji wydobywczych tego typu w Polsce".
Była trudna gdyż górą leciał most na ważnej międzynarodowej linii kolejowej E-20 (Berlin-Poznań-Warszawa-Mińsk-Moskwa). Dołem płynie rzeka Rgilewka. Obok jest linia potrzeb nietrakcyjnych średniego napięcia 15 SNkV. Dodajmy do tego torfowe podmokłe łąki i ich kilkunastu właścicieli oraz pogodę na którą nie ma się wpływu.
Sprzęt. Tym razem było go więcej i są tego rezultaty. Niestety WZT-ami nie dowodziliśmy. :]
Ludzie. Było tyle ile trzeba.
Ochrona zadziałała skoro tylu płacze, że nie weszło.
Byliśmy blisko wydobycia całości. Nie udało się teraz, to uda się za kolejnym podejściem.
I myślę, że na tym możemy zakończyć dyskusję, bo zaraz zacznie się robić ona jałowa lub będą pyskówki.
Pozdrawiam
wars98
Napisano
cała akcja prowadzona była przez amatorów" - TAK
Lokalizacja wraku znana była tylko i wyłącznie na wskutek nakuwania 4 metrowym prętem."- ŻENADA
ale dla nas ...była to AŻ BASZTA" - ŻENADA
yła to Wielka Przygoda i Bardzo miła współpraca z ludzmi którzy tam byli."- TROCHE DROGA TA PRZYGODA
Nie udało się teraz, to uda się za kolejnym podejściem."- WARS, TO SIE W KOŃCU UDAŁO CZY NIE BO JUŻ CHYBA SAM NIE WIESZ...
Nadbudówka była oderwana w wyniku wcześniejszych działań "
- minimum wiedzy technicznej na temat budowy wewnętrznej stuga + minimum wiedzy na temat dżwigów kolejowych ... iwiadomo że nadbudówka BYŁA NIE ODERWANA.

zapinanie lin za te haczyki na tyle wanny - strata czasu i kompletna nieznajomość sprzętu" - TAK

Jeszcze raz gratuluję Kpt Ogrodniczukowi że pociągnął ten temat w TYM zestawieniu osobowym, szczerze go podziwiam i życzę powodzenia przy kolejnym podejściu.

PZDR Tiaret
Napisano
Tiaret i inni
Panowie daliście spokój z używaniem trotylu i wysadzeniem sprzetu dajcie spokój z oderwaniem wieży. Ponawiam zaproszenie do Poznania : mozna obejrzeć, dotknąć ,polizać.
Jacek
Napisano
Przecież tutaj trzeba cieszyć się, że w ogóle wyjęto wreszcie przynajmniej częściowo drugi taki sprzęt w Kraju, taki unikat.

Krytykującym, można zacytować byłego Prezydenta Wałęsę :

....Trzeba było przyjść wcześniej i zrobić lepiej"
Napisano
Do wszystkich którzy byli a nie weszli lub nie byli bo by nie weszli lub woleli onani....wać sie przy klawiaturze.

Łatwo krytykować i wyliczać błędy- nie ma ludzi nieomylnych , a tylko saper myli się raz.Więc dajmy spokój, a może dajcie nam spokój i zróbmy metodą po wojskowemu

WY PRZYGOTUJECIE AKCJę I NAS ZAPROSICIE A MY BęDZIEMY SIę UCZYć. POKAżECIE NAM I CAłEMU śWIATU JAK PRZYGOTOWUJE SIę I PRZEPROWADZA TAKIE AKCJE. jEDNAK PAMIETAJCIE BEZ WZGLEDU NA TO W JAKIM STANIE BęDZIE W ZIEMI POJAZD M A W Y J ś ć C A ł Y

Pozdrawiam Wiśnia( szef ochrony) hi hi hi
Napisano
A ja zaczynam przychyla się do konstruktywnej krytyki kol Tiareta.Cała akcja powinna odbyc się na zasadzie:Helmut Ty mi tanio mercedesa(lub inne bydlątko)a ja Ci tano stuga.
Tak właśnie panie Tiaret masz pan rację.Na beret nam w kraju chocby kawałek faszystowskiego ścierwa przecierz mozna by mie fura wypasa.Moja rada kol Tiaret(przepraszam jesli nadużywam zwrotu kolega bo by może kolegów nie masz psa zastrzeliłes tesciowa też spławiłes pod lód)zajmij się zbieraniem surowców wtórnych(np puszki po piwie wypalanie kabli miedzianych) a nie piepseniem.
Pozdrawiam
Napisano
jc1234 prześlij mi proszę na maila szczegóły zaproszenia - w weekend będę w Poznaniu i z chęcią bym zobaczył efekt mojego niewinnego pytania na tym forum sprzed dwóch lat czy jest coś ciekawego w okolicach Kutna i Kłodawy" :)

A ogół proszę o powściąganie emocji - błota było wystarczająco na miejscu akcji.

Pozdrawiam.
Napisano
Myślę 95 % forumowiczów popiera akcje i pozytywnie kibicuje ekipie z Grzegorzewa. Reszta to kundelki, które zawsze i wszędzie się pojawią, są czymś w rodzaju folkloru i należy mieć dystans do ich ,,błyskotliwych,, wypowiedzi.

pozdro
Mat
Napisano
jaca 2003 ...tobie naprawdę w życiu coś się nie udało ...
Helmut Ty mi tanio mercedesa... "preferuję auta francuskie
przecierz mozna by mie fura wypasa" a po co mi trzecia ...
kolegów nie masz" - mam kolegów
zastrzeliłes..." - jestem pacyfistą
ie masz psa" - trzy jamniki posiadam
esciowa też spławiłes pod lód" - ma się świetnie ...opiekuje się wnukami
zajmij się zbieraniem surowców wtórnych(np puszki po piwie wypalanie kabli miedzianych) " mnie też bliskie jest środowisko naturalne, ale raczej preferuję dokonywanie przelewów na rzecz instytucji proekologicznych

Jak widzisz troszkę się pomyliłeś...

Tiaret
Napisano
jaca 2003 daj spokój niech krzyczą i krytykują a ja poczekam na zaproszenie na wzorowo przygotowaną i przeprowadzoną akcję zakończoną powodzeniem- nawet mogę obserwować z za czerwonej.
To wszystko chyba z zazdrości!!!
Napisano
za pierwszym razem jak pojechałem to tyrałem jak wół!!!!!
za drógim razem nie mogłem (sprawy służbowe).!!!!
jak bedzie trzeci a bede mógł pojechac, to pojade. nie wazne pod jakimj sztandarami.
Ja to traktuje jak hobby , jak sposób na spedzenie wolnego czasu, poznanie nowych ludzi ,a nie jako metode na utarcie komukolwiek nosa!!! pozdrawiam .marynarz
Napisano
Tiaret
Po co zapraszamy ? Po to abyś z bliska SOBIE OBEJRZAŁ wieżę i wtedy sie przekonasz czy sprzęt był rozerwany czy tez nie. Mówimy że nie ma śladów ( a takie musiały by być) że to my zerwaliśmy wieżę a WY swoje.
Z opowiadań mieszkańców wiemy że próby były dwie. Żaden dźwig nie jest w stanie zerwać wieży ale dwa T-34 już tak.
Czytajcie trochę to co pisza inni i nie próbujcie do swoich teorii dopasowywć rzeczywistości.

Jacek
Napisano
No to moze tak pokrytykuję.Wiśnia był nieogolony.Cygi latał po terenie w stringach.Marcinowi non to dzwonił telefon.Jacek molestował zebyśmy jedli.
mam wymieniac dalej?
Pozdrawiam
P.S hi hi hi
Napisano
Zaczynacie już przesadzać.

Może przypomnę o czym miał być wątek?

Prosimy o wszystkie uwagi krytyczne
Muzeum Broni pancernej w Poznaniu."

Pieprzenie o stringach, teściowej, pozdrowienia dla kucharzy, odszczekiwanie - co to ma być? pogaduchy na ircu?

Potraficie spaprać nawet wątek z natury przeznaczony do wylewania żali i krytyki"

Nauczcie się dyskutować nawet o tematach drażliwych.

Krytykujcie jak i przyjmujcie krytykę na poziomie.
Napisano
buehehehehe....jc1234..
Tiaret
Po co zapraszamy ? Po to abyś z bliska SOBIE OBEJRZAŁ wieżę i wtedy sie...." ale ja wcale nie chcę być zapraszany i nie mam zamiaru nikogo nigdzie zapraszać :-))))))

mój post
ale PO CO zapraszać " było odpowiedzią na chęć bycia zaproszonym przez Wiśnia Panc
patrz post:WY PRZYGOTUJECIE AKCJę I NAS ZAPROSICIE A MY BęDZIEMY SIę UCZYć. POKAżECIE NAM I CAłEMU śWIATU JAK PRZYGOTOWUJE SIę I PRZEPROWADZA TAKIE AKCJE. jEDNAK PAMIETAJCIE BEZ WZGLEDU NA TO W JAKIM STANIE BęDZIE W ZIEMI POJAZD M A W Y J ś ć C A ł Y"

już ci zupenie palma odbiła jc1234....i ty naprawde myślisz że chciało by mi się ruszać do poznania żeby obejrzeć kawałek stuga....

ubawiony tiaret
bez odbioru...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie