oleq Napisano 2 Październik 2006 Autor Napisano 2 Październik 2006 Witam prosze o pomoc jakie ustawienia mam zastosowac do szukania wiekszej militarki typu chelm , szabelka , pistolet oczywiscie odrzucajac wszelkie drobne trafienia jak druty kapsle czy gwozdzie? A jakie ustawienia na drobnice kolorowa typu monety klamry odznaczenia bizuteria... pomijajac stalowe odlamki druty gwozdzie kapsle ..itp. prosze o pomoc Pozdrawiam
Martin Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Miltarka tryb statyczny.Kolor tryb dynamiczny.Co do dyskryminacji i innych parametrów to nie ma jedynie słusznych" ustawień , po to kupiłeś sprzęt i po to z nim chodzisz aby eksperymentować i ciągle się uczyć.Jakie będziesz miał efekty zależy tylko od Ciebie.Pozdrawiam
oleq Napisano 2 Październik 2006 Autor Napisano 2 Październik 2006 Dzieki za odp. chodzi mi glownie o to by nie marnowac sil i czasu na wyciaganie kapsli gwozdzi drutów i odłamkow zeby idac na militarke Solaris piszczal tylko gdy znajduje sie ona w ziemi i to samo z drobnica. Czy jest to mozliwe?
acer Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Można zastosować MIX-a all albo z dyskryminacją na max.
boysss Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 moje ustawienia to ;głos-fulczułosc -fuldyskryninacja-minimum tryb -dynamika i słuchaj głosnika -nauczysz sie po dzwiekach :)
lukawica Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 a moje ustawienia to:głos 1/2-3/4 (na full to mnie uszy bolą),czułość max,dyskryminacja prawie max.tryb MIX z dyskryminacją
pulkownikt Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 Witaj, na militaria proponuje ci statyka z dyskryminacją, pokrętło dyskryminacji ustawione na godzinę 9. Jezeli znasz swój sprzęt to mix jest rewelacja bo można poza czymś wiekszym drobnice przy okazji wyciągnąć. Pozdrawiam
acer Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 Ja będę twierdził, że zasięg solarisa na mixie jest prawie taki sam lub nawet lepszy dla niż statyka, ale może to kwestia ustawień. Natomiast dynamik moim zdaniem bezwzględnie lepszy od statyka. Mimo pewnych niedogodności, ale teraz chodzę tylko na mixie albo dynamiku.
oleq Napisano 4 Październik 2006 Autor Napisano 4 Październik 2006 Diekuje wam za odpowiedzi oczywiscie za wiecej nie pogardze :)
Hasan1 Napisano 11 Październik 2006 Napisano 11 Październik 2006 Korzystaj z wyświetlacza, i naucz sie rozróżniać dzwięki.Sprzęt jest czuły i ma bardzo dobre zasiegi.
zyziu Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 zgadzam się z kolegą boysss. dokładnie na takich samych ustawieniach chodzę. Wolę słyszeć wszystko i wiedzieć co słyszę.Dzieki temu wyjełem 2 bebuty w miejscu gdzie tabun ludzi z wykrywkami wydeptał już ścieżkę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.