anton1984 Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 Zastanawia mnie z czego jest ten orzeł? Wytłoczony z miedzi i wielkości ok. 3,5x3 cm. Interesuje mnie w jakim okresie powstał i do czego był używany. Podejrzewam że jest on z jakiegoś munduru.
SHARKYGSM Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 odlamana, odlamana :) tylko w epoce - nawet nie wiesz w ilu kawalkach mozna takiego nielota znalezc :) sa bardzo kruche"
pika Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Witaj,jest to głowa pruskiego orła z pickelhauby,okres pierwszowojenny,pozdr.
anton1984 Napisano 2 Październik 2006 Autor Napisano 2 Październik 2006 Dzięki @PIKA, ale czy niewisz czegoś konkretniejszego o tym przedmiocie. Szukałem już tochę o pickelhaubach, ale prawie na wszystkich jest orzł pokaźnych rozmiarów i najczęściej cały, a ten co ja mam to tylko głowa. Napewno jest kompletny (czyli była tylko głowa bez reszty ptaszka). Dzięki i pozdrawiam.
Raned Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Na 100% jest to odłamana głowa wzdłuż linii piór ze standartowego orła z pickelhauby pruskiej. NA PEWNO nie jest kompletny.
anton1984 Napisano 2 Październik 2006 Autor Napisano 2 Październik 2006 Uwierz że raczej odłamana nie jest. Jutro postaram się wrzucić dokładne zdjęcia.
anton1984 Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 Zastanawia mnie z czego jest ten orzeł? Wytłoczony z miedzi i wielkości ok. 3,5x3 cm. Interesuje mnie w jakim okresie powstał i do czego był używany. Podejrzewam że jest on z jakiegoś munduru.
Pytanie
anton1984
Zastanawia mnie z czego jest ten orzeł? Wytłoczony z miedzi i wielkości ok. 3,5x3 cm. Interesuje mnie w jakim okresie powstał i do czego był używany. Podejrzewam że jest on z jakiegoś munduru.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.