QB@ Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Napisano 29 Wrzesień 2006 witam, mam takich pięć żetonów połączonych zesobą kółeczkiem" jak na rysunku obok. Znalazłem je na strychu u wójka, mówił że na ich podstawie wydawali z magazynów narzędzia (?) ale on nie jest pewny.Proszę o identyfikację.Zgóry dziękuje QB@
QB@ Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Napisano 29 Wrzesień 2006 średnica 30 mm, i pod datą jest delikatne podkreślenie,wszystko oprócz MPO jest wybite a samo MPO jest wypukłe
Raned Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Marki narzędziowe Miejskiego Przedsiębiorstwa Oczyszczania. Mam taką wiązkę Zasadniczej Szkoły Zawodowej PKS.
rav29 Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 Ja mam takich mnóstwo z PKS i Fabryki Śrub(oczywiście a kółeczku":) Żetony takie miał każdy(?) pracownik daneg zakładu (każdy z pracowników miał swój nr. albo nr. wydziału na którym pracował, widoczny na żetonie..chyba;) Na podst. żetonu wydawano np. narzedzia z narzędziowni. Chodziło o to m.in żeby nie kraśc narzędzi z zakładu(hehehe..bo to Polska wszakże;)Narzedziownia (i in. wydziały) ozliczały się" później z żetonów i na ich podst. dochodziły który z pracowników ma okreslone narzedzia w swych łapkach (albo w domu;)i na jakim wydziale ich szukać.. To tak w dużym skrócie;) Pozdr QB@ ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.