caliber1975 Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Witam wszystkich z Legnicy. Jestem nowy na Odkrywcy, ale chętnie pogadam i spotkam się z kolegami i koleżankami, z miasta i okolic. Na osłodę podaję pewien temat. Kilkanaście lat temu dowiedziałem się o miejscu gdzie rosjanie wywozili stany magazynowe z Legnicy. To była-nieistniejąca obecnie- bocznica kolejowa w Jezierzanach. Chcecie pogadać-piszcie na gg4043028.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejni Napisano 14 Wrzesień 2008 Share Napisano 14 Wrzesień 2008 Witam panów mam proppozycje niech kazdy poda nr gg albo jakis kontakt do siebie i np na gg zrobimy konferencje i sie gdzies ustawimy zeby sie zapoznac i zaplanujemy poszukiwania i niech kazdy poda czym dysponuje zebysmy wiedzieli na czym stoimy ja posiadam garretta ace 250 łopate i mapy legnicy z 1930r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 14 Wrzesień 2008 Share Napisano 14 Wrzesień 2008 gg6987129 mam sapera trapera, garreta ace 250 no i łopate no i wolne tylko soboty na wykopki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianLca Napisano 14 Wrzesień 2008 Share Napisano 14 Wrzesień 2008 Witam! Moje gg:8793095. Posiadam Sapera Midasa, saperkę i bilet miesięczny na przejazdy wszystkimi liniami w Legnicy:D Tak na poważnie to uważam, że jest to świetny pomysł:) Nawet żeby zebrać się na obojętnie jakim pole i sobie razem pochodzić,pokopać i powymieniać informacje;P Proponował bym któryś weekendowy dzień ale w tygodniu godzinkę czy półtorej także postarał bym się wygospodarować:) Pozdrawiam: Damianlca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejni Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 damian czemu nie odpisujesz na gg?? albo napisz do mnie 9010657 dawac panowie szybcie szybciej sezon sie zaczyna i fanty czekają ... pisac do mnie ja wam podam na gg adres do nowego tematu bo to temat z 2006 roku :) czekam na odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejni Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 co wy ludzie robicie ze was tyle czasu na forum niema??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter l-ca Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 witam wszyskich!bardzo prosze piszcie jak najwiecej o obronie legnicy i o legendach zwiazanych z IIwś w legnicy i cos o podziemiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejni Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 Peter ty jestes z Legnicy?? napisz na priv 9010657... a co do obrony to tu jest większosc napisana...Pozdro for all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter l-ca Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 zamieszczajcie jakie kolwiek informacje o legnicy z czasow II wojny swiatowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toomx Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 nie zapominajcie że legnica jest też miastem podziemnim jest tu wiele kilometrów korytaży np trasa kolejowa niemiecka potem rosyjska z dworca do lasku i z lasku do lotniska potem trasa podziemna z lotniska w strone wrocławia samo lotnisko ma na bank z dwie kondygnacie z innych żrudeł że więcej ale to jóż sprawka ruskich więc co do tej obrony legnicy mogło być tak że niemcy tylko odwracali uwage ruskich a reszta ewakuowała się tunelami dlatego tak mało śladów walki jest w legnicy no i nie zapominajmy o teraźniejszym zusie zanim ruscy zrobili tam główny sztab to tam najpierw niemcy mieli swój a z tego co wiem pod zusem też jest pare kondygnacij w głąb kiedyś rozmawiałem z pewną panią z historij i mówiła ona że lasek złotoryjski słuzył niemcą do odwrotu w strone złotoryji potem w góry podobno jak ruscu byli przed legnica to z lasku wyjechał potężny konwój potem też to widziałem na diskovery history tyle że to anglicy robili ten program ale nikt nie wie co niemcy tak szybko wywozilii podobno w jakimś tam procencie ma to związek z tą aferą z podrobionymi funtami ale ile jest w tym prawdy?. A i jeszcze jedno wogule mało jest na temat poniemieckorosyjskich obiektach w legnicy jagby do tej pory było to owiane tajemnicą> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobr45 Napisano 20 Luty 2016 Share Napisano 20 Luty 2016 Sądzę, że wiele spraw się wyjaśni już w kwietniu. Książka jest na ukończeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.