Skocz do zawartości

Pamiątka po uciekinierach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Miało być tak pięknie, pewna miejscówka na wrzesień 39 tymczasem z września nawet łuski, ale... przy leśnej drodze kolega trafił na spory sygnał. Pół metra niżej okazało się, że jest to drewniana skrzynia z metalowym wiekiem, pod nim cała zastawa wraz ze sztućcami zakopana tu przez niemieckich uciekinierów o czym świadczyła książka pisana gotykiem znaleziona przy fantach, było tez trochę sreberka i jeden widelec z waffenamtem i na dobitke smutne słowa szczęśliwego znalazcy: Miała być skrzynia z visami, i co ja teraz zrobie z tym badziewiem". Jak widać nie wszystkich można uszczęśliwić. Mam obiecany talerzyk :).
Pozdrowienia dla niedzielnych kopaczy

Miała być skrzynia z visami, i co ja teraz zrobie z tym badziewiem". - to jeszcze nic ..:)))
Znam autentyczną historię - sygnał - wychodzi skrzynka.
Oczywiście znalazca widzi już w wyobraźni złoto złoto duużo złota " . Skrzyneczka zostaje otworzona a tam 6 Vis'ów w tawociku. A znalazca - Łeeee !!! Visy...na Ch**j mi to ?
Tak lekko nie w temacie ale dobre i prawdziwe :)

Darek419 dzięki, w kolejce czeka kolejna skrzyneczka namierzona zimą, ale klapa znajduje się 3 razy głębiej i jest cztery razy większa, niestety nie mam rąk do pracy na razie a sam się grzebać nie będę, czeka na lepsze czasy.
Nikt historia niezła, ubawiłem się przy tym setnie, oby zawartość tej skrzyneczki nie trafiła do huty Katowice :).
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie