robo01 Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2006 W zwiazku z wypowiedziami w wątku: http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=336265i innymi Vilkaloki " lub panzergrenadier" proszę o zablokowanie tegoużytkownika" Administrator i użytkownicy forum wiedzą o czym mówiepozdrawiam RobertLothar" GRH SGO Narew" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Rozumiem, że za chwilę wystąpisz o zblokowanie innych użytkowników, którzy są, nazwijmy to ieortodoksyjni"? Vilkaloki nie przegina bardziej od innych, tu piszących, z tą tylko różnicą, że często ma rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Rozumiem że ty też masz podobne poglady do niego.Chciałbym żeby był zablokowany na watku Nowogrodu żeby nie miał możliwości pisania takich skrajnych glupot/komory gazowe itd/na innych tematach niech wyrabia sobie co chce jak innym użytkownikom to nie przeszkadza.I ten człowiek nazywa siebie rekonstruktorem:( żenada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Niczego nie rozumiesz, zapytałem czy z równa gorliwością będziesz domagał się banowania mowiących podobne androny, czy to tylko osobista animozja do Vilkalokiego, natomiast nie wypowiadałem się co do moich osobistych przekonań, i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Widzisz robo chwilowo bardzo żałuję że dałem się wciągnąć w tą dyskusję i przepraszam wszystkie osoby urażone moimi wypowiedziami i poglądami. Jednak nie mam wypowiedzi faszystowskich a zdroworozsądkowe.W moim zyciu dwa razy dotknęła mnie ciężka choroba. Najpierw rozległe poparzenia jako 3-letnie dziecko a potem inna już jako prawie dorosłego człowieka. Łącznie spędziłem ponad rok w szpitalach, miałem kilka bolesnych operacji i innych zabiegów, niektóre jak to się mowi na żywca bo szpital ni stać na znieczulanie wszystkiego. I zapewne w moim życiu jeszcze mnie to może spotkać. Mimo to żyję normalnie choc czasem stare blizny dają w kość. Jako osoba która swoje w tym życiu jużodcierpiała i będąc w szpitalach widziała i rozmawiała z osobami umierającymi na nieuleczalne choroby uważam że szybka i w miarę bezbolesna śmierć jest dla człowieka lepsza niż długie męczenie się. Może ktoś ma inne zdanie ale wtedy dla mnie to masochizm. No cóż o gustach się nie dyskutuje.A co do reszty tego co mogęna pisać to razi mnie tez obłuda i zakłamanie forumowego establishmentu:1. Wszystko co niemieckie jest złe, wszyscy Niemcy to mordercy, wszyscy którzy kiedykolwiek z nimi współpracowali to naziści. Takie podejście świadczy o głębokim niezrozumieniu istoty historii i przemian jakie się dokonywały w pierwszej połowie 20 wieku a często o zwykłej nienawiści i glupocie2. Mit dobrego rosjanina z pepeszką i harmoszką i ziemii uświeconej rosyjską krwią- moja rodzina w wiekszości wyginęła na syberii a Pradziadkowi NKWD strzeliło w tył głowy jak szedł do Andersa bo nie chciał ddać zegarka. Ja wiem z opowieści co rosjanie potrafili zrobić ludiom i relacje z KL przy tym są znacznie łagodniejsze, a szczególnie w wydaniu Borowskiego którego ksiażka jawi si jak sielanka.3. Mit dobrego amerykanina który zwalczył faszyzm a teraz bohatersko walczy z terroryzmem- nie mam nic do samych amerykanów ale oni tak samo mordują wszystko co popadnie i wrodzone poczucie przyzwoitości nie pozwala mi przejść obojętnie gdy ktoś robi z nich wielkich bohaterow podczas gdy od Niemców rożni ich ideologia a od rosjan poziom zamoznosci.Na koniec jeszcze raz przepraszam osoby rozsądne i inteligentne które czują się dotknięte tem co napisałem.Tych którzy są skłonni napisać i poprzeć największą bzdurę i dorobić do tego ideologię zeby mi dowalić przepraszać nie powinienem. Zastanówcie sie czasem co sami piszecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 P.S. Od tej pory zamierzam się wypowiadać tylko w sprawach technicznych więc niech niektórych nie dziwi że nie będę odpowiadał na niektóre słowa skierowane do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XANTOS Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Robo01, rozumiem Twoje zdenerwowanie (bo i sam jestem zniesmaczony niektorymi wypowiedziami w przytaczanym przez Ciebie topicu), jednak wprowadzenie teraz tego wątku spowoduje kolejną burzę i całe mnóstwo niepotrzebnych potyczek słownych. Z takim postulatem powinieneś raczej zwrócić się do admina w mailu a nie tak ogólnie dla przy wszystkich (skutki j.w.).Poza tym, chyba ktoś moderuje to forum, prawda? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Czy osoby przedstawione na zdjęciu to ta sama osoba ? Proszę użytkownika o nicku Vilkaloki" o odpowiedź na to pytanie. Jeżeli tak jest, to prawdopodobnie mamy do czynienia z przypadkiem nieuprawnionego korzystania z forum przez osobę, która została stąd wcześniej wyrzucona przez administratora.A chodzi o niejakiego Panzergrenadiera.Proszę administrację serwisu o wyjaśnienie tej sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Sprawdźcie czy może miałem dziadka w Wehrmachcie bo żywo zaczyna mi się to kojarzyć z tamta sprawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
admin Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Dokładnie, tak jak napisał XANTOS - forum nie jest od roztrząsania takich spraw. Jest pytanie do administracji forum - proszę je wysyłać na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.