banditen-partizanen Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Napisano 22 Wrzesień 2006 Witam wszystkich. Mam pytanko -wczoraj wpadły mi na stryszku i szopce ładne fanciki.Otórz co to jest za manierka i czy owe ? przypominające część moździerza to faktycznie to i jaki to mógł być model. Nie ma bić na nim.
banditen-partizanen Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Napisano 22 Wrzesień 2006 Dzięki Luftlander. Już wszystko wiem. Skąd twierdzenie że to od moździerza - gość od którego to wszystko stargałem twierdził że to było przy moździerzu. Ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda więc brałem.
banditen-partizanen Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Napisano 22 Wrzesień 2006 Witam wszystkich. Mam pytanko -wczoraj wpadły mi na stryszku i szopce ładne fanciki.Otórz co to jest za manierka i czy owe ? przypominające część moździerza to faktycznie to i jaki to mógł być model. Nie ma bić na nim.
banditen-partizanen Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Napisano 22 Wrzesień 2006 oto manierka ma bicia ale nieczytelne oraz rok 1935
bjar_1 Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Manierka polska wz.31http://piechur.fm.interia.pl/manwz31.htm
banditen-partizanen Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Napisano 22 Wrzesień 2006 Dzięki serdeczne bjar_1, to jedno już wyjaśnione( ciekawa kompozycja u jednego gościa ruski hełm, polska mnierka, niemiecka puszka no i ?)
Pytanie
banditen-partizanen
Witam wszystkich. Mam pytanko -wczoraj wpadły mi na stryszku i szopce ładne fanciki.Otórz co to jest za manierka i czy owe ? przypominające część moździerza to faktycznie to i jaki to mógł być model. Nie ma bić na nim.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.