rav79 Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2006 WitamOto plonik z dwugodzinnego wypadu na schodzone miejsce. Sovereign potrafi mile zaskoczyć :) (to nie jest reklama sprzętu a jedynie wyrażenie prywatnych odczuć).Czy 1/24 talara były bite też z miedzi czy trafił mi się jakiś posrebrzany fals?pozdrawiamR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Witam,jak miałeś ustawioną czułość i dyskryminację. Czy przemiatałeś wolno? Jakich używasz słuchawek? Mnie się udało w miejscu schodzonym przez niezłych speców (mieli Minelaba Explorera XS i Tesoro Lobo), przy dyskryminacji ustawionej na godzinie 9 (nie pamiętam ile to kresek) i czułości podkręconej na max. wyciągnąć cyfrę z ładownicy z 1831 r.Zmieniając temat - za miesięczny sprzęt trudno jest odzyskać włożone w niego pieniądze. Dobrze, że zdecydowałeś się pozostać przy Suwerenie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Witam SZZDyskryminację miałem ustawioną na 11 lub 12 kresce-czyli trochę po godz. 12stej. Czułość starałem się mieć jak najwyższą-prawie max. Zmniejszałem ją nieco gdy było za zbyt wiele fałszywych sygnałów. Potem gdy już nie jęczał bez potrzeby znowu ją trochę podkręcałem.Sovereign wymaga wolnego przemiatania i starałem się tak to robić ale ciągle stare przyzwyczajenia z czasów Ace dają o sobie znać i z wyuczonego odruchu przyspieszam...Chodzę w nausznych słuchwkach Philipsa-nie pamiętam jaki to model, do kabla dokupiłem 1,5m przdłużkę ze zwijanego, elastycznego kabla żeby nie uszkodzić oryginalnego.Co do sprzedaży-tylko za taką kasę bym go sprzedał, za mniejszą szkoda by mi było się z nim rozstawać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Mam wrażenie że to u mnie działa więc:- ustaw na SILENT ale pokrętłem TRESHOLD daj w prawo aż usłyszysz mimo wszystko sygnał wiodący.Moim zdaniem zwiększa to jeszcze zasięg, ale może mi się wydaje tylko:)Dyskryminację ustawiam około godz.9 nie dalej.Czułość tak na max jak się da:)PozdrawiamDarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2006 WitamŚledząc dzisiaj dokładnie swoje wczorajsze tropy wyciągnąłem jeszcze to co na foto.Spróbuje DarkuD wedle Twojej porady usłyszeć threshold na silencie. Zobaczę czy coś to da...pozdrawiamR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 Mam pytanie do DarkaD - czy z tym ustawieniem chodzisz na Iron Mask On czy Off?Tak wogóle - czy szukacie Panowie w trybie Iron Mask On czy Off? Pozdrawiam,Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 Cześć,większość czasu IRON MASK mam ON, podobno nieco zmniejsza to zasięg,ale skoro juz za tę funkcję zapłaciłem..:)Sporo wykrywaczy ma problem z fantem jeśli leży obok lub pod jakimś żelazem. Chodzę i po schodzonych miejscówkach i zakładam że może tam zdyskryminowane fanty poprzednik zostawił.Ale na OFF a także na ALL METAL też chodzę.Nie używam NOTCH-a, przetestowałem i tą funkcja byłem zawiedziony, po prostu zbyt wiele się po niej spodziewałem.Spodziewałem się też funkcjonalnego pin-pointa. Jaki jest to jest ale z pewnością funkcjonalny nie jest.Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2006 Witamteż chodzę z iron mask on. Zgadzam się z DarekD co do pinpointa-nieporozumienie. Dużo szybciej wygrzebię boratynkę rękmi niż zdąże ją namierzyć tym pinpointem...A tak w ogóle to zamieszczam najlepszy fant z dzisiaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2006 rewers :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 WitamNaprawdę się cieszę , że jesteś zadowolony :) , ale pamiętaj o jednym , że w tym dziale staramy się nie umieszczać zdjęć swoich znalezisk , do tego są Nasze odkrycia"Pozdrawiam i życzę dalszego owocnego" zaprzyjażniania się ze sprzętem.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 05:59 23-09-2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Witam Ten wątek od początku błądzi po niewłaściwych działach... Proszę o przesunięcie go do odkryć.pozdrawiamR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Gratuluję! Piękne trafienie, stan prawie menniczy. Choć moneta ma ślady justowania i jest trochę niedobita - jest naprawdę piękna. To chyba nie jest znalezisko z pola ornego tylko ugoru, lasu lub łąki prawda? Czy głęboko zalegała? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2006 WitamNajpierw ponawiam prośbę o przeniesienie tematu do asze odkrycia" żeby nie było ponownego objazdu za OT.Moneta jest z pola ornego, bliskiego otoczenia nieistniejącego dworu. Miejsca które znają poszukiwacze i które było nieraz penetrowane. Zalegała nie więcej jak 20 cm. Faktycznie jest nie wytarta. Nawet szczegóły jak herb na arewsie i zarost Alekxandra na rewersie się zachował :)pozdrawiamR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2006 A to jedne z ostatnich krążków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2006 i ostatnie ale po weekendzie będą nowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 Odznaka sołtysa z 1864 roku... czy często się Wam coś takiego trafia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 i druga strona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 klamerka śiakaś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 i trochę monetek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Rav, ja już od jakiegoś czasu zaprzyjaźniłem się z Minelabem, wyniki podobne, ale odznaki sołtysa jak na razie nie wyciagnąłem. Gdyby była na wymiankę to chętnie się dogadam, w razie czego na priv:-)Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Kurde!Znowu mnie podkusiło, żeby zajrzeć tutaj i mam za swoje - zzieleniałem z zazdrości. Gdzie ty bracie takie rzeczy kopiesz? W okolicach Wyszkowa? Niewiarygodne!A tak serio gratuluję, klamerka jest wyjątkowo piękna, wygląda na napoleońską, sądząc po pozie orła.Wśród monetek - niestety słabo widocznych na skanach zauważyłem awers monetki bitej podczas Powstania Listopadowego - czy jest to 10 gr? Czy masz jeszcze coś z powstania?Pytanie o lokalizację znalezisk było oczywiście retoryczne;)Gratuluję i pozdrawiam,zzieleniały z zazdrościSZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 SZZ - zzieleniały, czyli pokryłeś się patyną? :-) Nie ma się czym martwić, nabrałeś wartosci, he,he. W sobotę czyściłem stary plac targowy w pewnej miejscowości - 37 monet, rzeczywiście M. ładnie kosi numizmaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Cześć Daniel! Dzięki za info. i sorry, że nie odpisałem na SMS. Przyszedł niestety, kiedy kimałem po powrocie z grzybów, a potem zapomniałem. Tobie również gratuluję polowania:) Jak możesz, to wrzuć skany, przynajmniej sobie popatrzę:)Serdecznie pozdrawiam,Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 Ostatnim fantom bliżej do Serocka niż Wyszkowa :)Daneiloff - odznaki nie będę wymieniał zwłaszcza, że podobno to rarytasik i do tego wart parę złotych.Co do klamerki to też już ktoś sugerował, że może być napoleońska ale to narazie oględne informacje bez konkretów. W pobliżu tej klamerki kolega kopnął guziczek napoleoński z ósemką...pozdrawiamR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Sławku, cyfrówka jeszcze w serwisie a monetki w oliwce, więc na razie nie wstawię fotki. Rav - szkoda, ale sam też bym nie wymienił:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.