Skocz do zawartości

Chyba jednak zaprzyjaźnię się z minelabem :)

rav79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Oto plonik z dwugodzinnego wypadu na schodzone miejsce. Sovereign potrafi mile zaskoczyć :) (to nie jest reklama sprzętu a jedynie wyrażenie prywatnych odczuć).
Czy 1/24 talara były bite też z miedzi czy trafił mi się jakiś posrebrzany fals?
pozdrawiam
R

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam,
jak miałeś ustawioną czułość i dyskryminację. Czy przemiatałeś wolno? Jakich używasz słuchawek? Mnie się udało w miejscu schodzonym przez niezłych speców (mieli Minelaba Explorera XS i Tesoro Lobo), przy dyskryminacji ustawionej na godzinie 9 (nie pamiętam ile to kresek) i czułości podkręconej na max. wyciągnąć cyfrę z ładownicy z 1831 r.
Zmieniając temat - za miesięczny sprzęt trudno jest odzyskać włożone w niego pieniądze. Dobrze, że zdecydowałeś się pozostać przy Suwerenie.
Pozdrawiam

Witam SZZ
Dyskryminację miałem ustawioną na 11 lub 12 kresce-czyli trochę po godz. 12stej. Czułość starałem się mieć jak najwyższą-prawie max. Zmniejszałem ją nieco gdy było za zbyt wiele fałszywych sygnałów. Potem gdy już nie jęczał bez potrzeby znowu ją trochę podkręcałem.
Sovereign wymaga wolnego przemiatania i starałem się tak to robić ale ciągle stare przyzwyczajenia z czasów Ace dają o sobie znać i z wyuczonego odruchu przyspieszam...
Chodzę w nausznych słuchwkach Philipsa-nie pamiętam jaki to model, do kabla dokupiłem 1,5m przdłużkę ze zwijanego, elastycznego kabla żeby nie uszkodzić oryginalnego.
Co do sprzedaży-tylko za taką kasę bym go sprzedał, za mniejszą szkoda by mi było się z nim rozstawać :)

Mam wrażenie że to u mnie działa więc:
- ustaw na SILENT ale pokrętłem TRESHOLD daj w prawo aż usłyszysz mimo wszystko sygnał wiodący.
Moim zdaniem zwiększa to jeszcze zasięg, ale może mi się wydaje tylko:)
Dyskryminację ustawiam około godz.9 nie dalej.
Czułość tak na max jak się da:)
Pozdrawiam
Darek

Cześć,
większość czasu IRON MASK mam ON, podobno nieco zmniejsza to zasięg,ale skoro juz za tę funkcję zapłaciłem..:)
Sporo wykrywaczy ma problem z fantem jeśli leży obok lub pod jakimś żelazem. Chodzę i po schodzonych miejscówkach i zakładam że może tam zdyskryminowane fanty poprzednik zostawił.Ale na OFF a także na ALL METAL też chodzę.
Nie używam NOTCH-a, przetestowałem i tą funkcja byłem zawiedziony, po prostu zbyt wiele się po niej spodziewałem.
Spodziewałem się też funkcjonalnego pin-pointa. Jaki jest to jest ale z pewnością funkcjonalny nie jest.
Darek

Witam
też chodzę z iron mask on. Zgadzam się z DarekD co do pinpointa-nieporozumienie. Dużo szybciej wygrzebię boratynkę rękmi niż zdąże ją namierzyć tym pinpointem...
A tak w ogóle to zamieszczam najlepszy fant z dzisiaj :)

Witam

Naprawdę się cieszę , że jesteś zadowolony :) , ale pamiętaj o jednym , że w tym dziale staramy się nie umieszczać zdjęć swoich znalezisk , do tego są Nasze odkrycia"

Pozdrawiam i życzę dalszego owocnego" zaprzyjażniania się ze sprzętem.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 05:59 23-09-2006

Gratuluję! Piękne trafienie, stan prawie menniczy. Choć moneta ma ślady justowania i jest trochę niedobita - jest naprawdę piękna.
To chyba nie jest znalezisko z pola ornego tylko ugoru, lasu lub łąki prawda? Czy głęboko zalegała?
Pozdrawiam

Witam
Najpierw ponawiam prośbę o przeniesienie tematu do asze odkrycia" żeby nie było ponownego objazdu za OT.
Moneta jest z pola ornego, bliskiego otoczenia nieistniejącego dworu. Miejsca które znają poszukiwacze i które było nieraz penetrowane. Zalegała nie więcej jak 20 cm. Faktycznie jest nie wytarta. Nawet szczegóły jak herb na arewsie i zarost Alekxandra na rewersie się zachował :)
pozdrawiam
R

Kurde!
Znowu mnie podkusiło, żeby zajrzeć tutaj i mam za swoje - zzieleniałem z zazdrości. Gdzie ty bracie takie rzeczy kopiesz? W okolicach Wyszkowa? Niewiarygodne!
A tak serio gratuluję, klamerka jest wyjątkowo piękna, wygląda na napoleońską, sądząc po pozie orła.
Wśród monetek - niestety słabo widocznych na skanach zauważyłem awers monetki bitej podczas Powstania Listopadowego - czy jest to 10 gr? Czy masz jeszcze coś z powstania?
Pytanie o lokalizację znalezisk było oczywiście retoryczne;)
Gratuluję i pozdrawiam,
zzieleniały z zazdrości
SZZ

Cześć Daniel!
Dzięki za info. i sorry, że nie odpisałem na SMS. Przyszedł niestety, kiedy kimałem po powrocie z grzybów, a potem zapomniałem. Tobie również gratuluję polowania:) Jak możesz, to wrzuć skany, przynajmniej sobie popatrzę:)
Serdecznie pozdrawiam,
Sławek

Ostatnim fantom bliżej do Serocka niż Wyszkowa :)
Daneiloff - odznaki nie będę wymieniał zwłaszcza, że podobno to rarytasik i do tego wart parę złotych.
Co do klamerki to też już ktoś sugerował, że może być napoleońska ale to narazie oględne informacje bez konkretów. W pobliżu tej klamerki kolega kopnął guziczek napoleoński z ósemką...
pozdrawiam
R

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie