Skocz do zawartości

SDKFZ 222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich odkrywców.Już od dwuch lat jeźdżę na inscenizacje bitwy nad Bzurą. Jak co roku do bitwy dołącza się nowy sprzęt. Powiem krutko. Potrzebuje planu konstrukcji pojazdu SDKFZ222. Jak by ktoś by posiadał taki plan prosze niech mi go wysle na email: tata2213@wp.pl.
kiedy dostane taki plan postaram się go zrealizowac i skonstrułowac według niego pojazd.
Pozdrawiam : - maly_rycerzyk

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
po pierwsze już taki pojazd jeździ, a nawet kilka.
po drugie plany takiego pojazdu z trudem mieszczą sie obietościowo w samochodzie dostawczym - pełne plany wykonawcze
a po trzecie - kocham to , cyt. iech mi go wyśle".
Żadanie?
Rozkaz?
Polecenie????

bardzo fajne

Po pierwsze powiedziałem: prosze niech mi go wyśle na email... Jeżeli nie znasz znaczenia słowa prosze to zajrzyj do słownika języka polskiego.
Po 2 to nie musi być opisane w kazdym szczegule. chodzi o kąty nachylenia blach.
po 3 jak nie masz to po co się odzywasz.

kup sobie małego modelarza , sklej z papieru, zmierz konty, przeskaluj i heja....
a akurat jeśli ktoś ma te plany to wlaśnie ci co sie odezwali ;-)))

Acha ....poszukaj po postach .tu juz jeden taki jest co skaluje modele i mu wychodzi skala 1;1.

Kurde plaga jakaś czy co ....

PZDR PATRON

ps. musze kupić małego modelarza z 7TP ....kurde takie niedopatrzenie ...

Mały rycerzyku !
A ja od trzydziestu pięciu lat próbuję nauczyć ludzi ortografii - jeśli efekt twojej pracy przy tym pojeździe ma być taki, jak twojej nauki w szkole podstawowej, to lepiej nie zaczynaj ealizować i konstruować", bo może Ci wyjśc z tego rower, albo opancerzone wrotki

Rycerzyku - a kto ci powiedział, że nie mam?
Ale za butę to już nie masz co liczyc na to, że owe zobaczysz.

Patron - dalibóg plaga. Ano bo widzisz , zbudowanie czołgu to jest generalnie proste, wystarczy znac kąty pochylenia blach ..... Nie wiem, śmiać sie czy płakać.

Aha, Patron nie kupuj - oddam ci swojego Małego Modelarza z 7Tp

Okejos - ale kolega chciał za darmo. Jak możesz - przecież on chce , a ty o kasie :)))))))))))))

a ma ktos rozrysowane plyty z Panthery SdKfz 171 Pz.Kpfw V???
takie do mm wlacznie z wierza?
odwdziecze sie goracym piwkiem z miodem na zimowym MWB w Lodzi
;o)
poz Fall

PS pytam na serio bo jakos nie moge namierzyc publikacji w ktorej to widzialem...

Czemu naskakujecie na Małego rycerzyka.

Poprostu zapytał a wy z kpinami, zamiast powiedzieć że plany są dostępne za zapłatą wtym a tym miejscu lub osoby.

Możecie napisać, że mozna je zdobyć np z muzeum WP po wpłaceniu np. 500zł.

Czy to takie trudne - troche kultury panowie, nie każdy wie wszystko.

Panowie, kurde, czy to jakis klub prześmiewców i szyderców...? Dajcie chłopakowi luzu. Ma potencjał, ma chęci, na kasę - to niech buduje. Może niefortunnie zapytał, ale od razu taki atak?
A do Ciebie Rycerzyku drobna wskazówka - jeśli czegoś konkretnego szukasz, to jest na forum wyszukiwarka i od niej proponuję zaczynać ;)

Brawo, brawo, brawo ...

Aaaaale się pokazaliście .
Was też tak traktują jak zadajecie pytania na tematy, które Was interesują?
Za dużo mamy jeżdżącego sprzętu na rekonstrukcjach?
Źle by było gdyby był jeszcze jeden 222?
Może Rycerzyk ma możliwości jakich innym brakuje?

A poza wszystkim, napisał ...Jak by ktoś by posiadał taki plan prosze niech mi go wysle na email:..."

Czekałem jak się rozwinie temat. Ja też po zeszłorocznej Bzurze" zadałem pytanie o plany sdkfz 222
Mam kolege mechanika, który bardzo się podpalił na replike sdkfz 222 niestety cisza.Mamy troszke kasy i wiele chęci do budowy tego pojazdu.
Ponawiam pytanie zadane przez malego_rycerzyka . Gdzie można kupić (dostać )plany sdkfz 222 ???

Witam . Panowie sdkfz 221 , 222 , 223 to nie jest tylko parę blach , przyciętych pod odpowiednim kątem . Pojazd składa się z tysięcy drobnych elementów , czym będzie ich więcej w replice tym pojazd będzie wyglądał bardziej realistycznie . Jestem ciekawy czy ktokolwiek z osób budujących replikę sdkfz 222 zastanawiał się nad silnikiem z tyłu ? Życzę powodzenia . Pozdrawiam .

Bravo satron!

I dlatego podejście typu: Jak macie to dawajcie bo ja chce bedzie pietnowane - bo zdobycie, wykonanie, narysowanie, przygotowanie to czesto tysiące godzin spedzonych w archiwach, warsztacie, skupie złomu, u kolegów na drugim końcu Europy.

Wszystko mozna dostać , także za darmo, i nie trzeba za to płacić. Plany też. Chodzi o formę zwrócenia sie o owe....

SdKfz 222 miał napęd 4x4 ?? Śmiem stwierdzić, że i taki da sie zrobić (i nawet taki zrobili, czyli sie nie mylę) !
No ale trzeba pracy nad tym. A plany wykonawcze tegoż pojazdu rzeczywiście ktoś posiada? Czy do Niemiec trzeba by się dobić?

Witam

Akagi ,ja nie żądam i nie domagam się tych planów za darmo tylko GRZECZNIE PROSZĘ o odpowiedź na moje pytanie.
PROSZĘ o odpowiedź. Gdzie lub od kogo można kupić, ewentualnie dostać takowe plany.
Doskonale zdaję sobie sprawę, że budowa takiego pojazdu to ogromna praca i koszty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie