milbas Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Witam.Dotąd zbierałem swoje fanty do pudełek :-(, ale uzbierało się tego trochę i zamierzam sobie zrobić gablotę, w której pokażę póki co swoje klamry i guziki :-). Stąd pytanie, czy i w jakiś sposób konserwować fanty do wystaiwienia:- po pierwsze aby je zabezpieczyć przed korozją;- po drugie żeby efektownie się prezentowały;PozdrawiamMILBAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plyn Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Ja swoje fanty konserwuje tectylem i uwazam ze jest to genialny srodek do konserwacji aczkolwiek trudny do zdobycia.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 na poczatek czysta szmatka przecierasz aby wytrzec pot z rakbo po pewnym czasie powstana plamy, przebarwienia.podobno najlepiej wygladaja na czerwonym aksamicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Nie wpadaj tylko na pomysł pomalowania lakierem bezbarwnym w sprayu... ogladałem to ostatnio u kumpla... masakra:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauser29 Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 to fakt masakra, kupiłem kiedyś perkunika-rękojesć lakier a ostrze srebrzanka. Klient miał zamiłowanie do malowania chyba bo lisciaka w dosć niezłym stanie potraktował podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milbas Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Dzięki za rady. Myślałem raczej o jakimś oleju, oliwie, wazelinie czy coś w tym stylu.Czerwony aksamit ... pomyślę :-)PozdrawiamMILBAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 Wosk pszczeli rozpuszczony w benzynie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 A czy ten wosk z benzyną można stosować równiez na fantach które posiadają oryginalną farbę? Bo troche boję się o hełmy i puszki po maskach p.g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzyn2000 Napisano 18 Listopad 2006 Share Napisano 18 Listopad 2006 W aptece można kupić ciekłą parafinę. Czysty przedmiot przecierasz szmatką namoczoną w tym środku i odkładasz aż wyschnie. Póżniej wystarczy miękką szmatą przetrzeć i gotowe. Tanie, proste i wydajne. Sprawdza się na klamrach, bagnetach i innych fantach. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.