Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka XI.1918, Na Podkarpaciu

matavase

Pytanie

Napisano
Odznaka do identyfikacji
w emali napis XI.1918, Na Podkarpaciu, na nakrętce S.Sobczyk Lwów Mochnackiego 8 na skrzyżowanych karabinach orzeł bo bokach gałązki jodły wymiary 2,5 cm na 2,3 cm 6 kolorów emalii. Co to może byc i jaka jest ewentualna wartości takiego cuda. Nigdzie nie znalazłem. Niestety aktualnie nie mam czym zrobic fotki.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Odznaka do identyfikacji
w emali napis XI.1918, Na Podkarpaciu, na nakrętce S.Sobczyk Lwów Mochnackiego 8 na skrzyżowanych karabinach orzeł bo bokach gałązki jodły wymiary 2,5 cm na 2,3 cm 6 kolorów emalii. Co to może byc i jaka jest ewentualna wartości takiego cuda. Nigdzie nie znalazłem. Niestety aktualnie nie mam czym zrobic fotki.
Napisano

grba - tak się zastanawiam czy ta odznaka nie jest związana z konfliktem Polsko -Ukraińskim ( w listopadzie 1918 roku ). U Wesołowskiego w katalogu jest podpisana jako Carpathian Rifle Brigade"(??) . Odznaka była produkowana przez S.Sobczyk (Lwów ul. Mochnackiego 2) w dwóch wersjach ; emaliowana i nie emaliowana- ta w miedzi srebrzonej , z tyłu numerowana , wielkość 45 mmx 37 mm.
poz.Slaw 100

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie