Skocz do zawartości
  • 0

BAGNET :]]]]]]] ZOBACZ!! :]]]]]]]]

kuba321

Pytanie

Napisano
Witam ponownie i przedstawiam pewien bagnet, jeden z baaaardzo wielu, które znalazłem dzisiaj na 3 godzinnym wypadzie po pracy w małym lasku 5 km od mojego miejsca zamieszkania. Nie spodziewałem się że tak blisko może byc taaakie pobojowisko. Co to za bagnecik?? Jest tam też sporo innych fantów, które niedługo zamieszczę jak je wyczyszczę. Chyba trafiło mi się niezłe Pole bitwy. No i tu pytanie? JAKIEJ? ? ? ? Na zdjęciach jeden z wyczyszczonych bagnetów.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie to nie jest Angielski. Na moje jest to albo ROSYJSKI, albo FRANCUSKI, albo w skrajnym przypadku PRUSKI. Ja stawiam na przełom XVIII i XIX wieku, lub początek XIX w. Co to może być? Widac że mocowany bardzo prosto.
Napisano
Witam ponownie i przedstawiam pewien bagnet, jeden z baaaardzo wielu, które znalazłem dzisiaj na 3 godzinnym wypadzie po pracy w małym lasku 5 km od mojego miejsca zamieszkania. Nie spodziewałem się że tak blisko może byc taaakie pobojowisko. Co to za bagnecik?? Jest tam też sporo innych fantów, które niedługo zamieszczę jak je wyczyszczę. Chyba trafiło mi się niezłe Pole bitwy. No i tu pytanie? JAKIEJ? ? ? ? Na zdjęciach jeden z wyczyszczonych bagnetów.
Napisano
Korekta - poszperałem trochę :

Faktycznie Prusy, - bagnet do karabinu piechoty ok. 1720 roku. Charakterystyczna szczelina Z

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie