IRONRAT Posted September 17, 2006 Author Share Posted September 17, 2006 Mamy dzisiaj kolejną rocznicę napaści Związku Radzieckiego na Pololskę we wrzesniu 1939.Tak przy okazji rocznicy zastanawiam się, ilu Polaków zginęło w łagrach lub też na Syberi, Kołymie, Kazachstanie i w innych zapomnianych przez Boga miejscach na wschodzie w czasie wojny?Jakie wobec tego było faktycznie całkowite straty ludności Polski w czasie wojny? 6 milionów, czy też wiecej?Ironrat Link to comment Share on other sites More sharing options...
wars98 Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Część badaczy tematu twierdzi, że nie 6, a około 11 mln. osób. A prawda leży zapewne po środku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca2003 Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 A może zastanówmy sie ilu potomków Polaków zesłanych wywiezionych czy po prostu zmieniajacych adres jeszcze tam musi życ?I dlaczego nasze madre władze dają obywatelstwo ludziom którzy wyrywali na zachód dla kawałka lepszejszej kiełbasy a Tym Biedakom przyznajakarte Polaka"(dobrze mówie?obywatelstwo II kategorii?)Zapominamy o Tych Ludziach oj zapominamy.Jesteśmy w Iraku w Awganistanie w Uni Europejskiej a nasi rodacy w Kazachstanie i innych częsciach Wielkiego Przyjaciela Polski i Polaków dalej przymieraja głodem i dalej nie mają z nikad pomocy.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarekR Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 a mnie zastanawia postawa naszych wodzów IV RP.... woleli bić czołem przez gruzowiskiem WTC niz przed pomnikami upamiętanijącymi ten smutny fakt oraz jego ofiary.... historia zatoczyła koło i widzę że IV RP jest identyczna z PRL, tylko tamci jeździli na wschód czołem bić..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.